Yavuz Sultan Selim'de 'selfIe' trafiği! 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılır açılmaz vatandaşın akınına uğradı. Köprüye koşanlar hem manzarayı izlemek hem de 'selfie' çekmek için araçlarını sık sık durdururken, 'Yavuz' da ilk trafiğiyle tanışmış oldu...

İstanbul Boğazı'nda iki yakayı üçüncü kez kavuşturan, dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü, önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı dev bir törenle hizmete açıldı. Köprü açılır açılmaz vatandaşların akınına uğradı. Gece saatlerinden itibaren başlayan 'selfie' çılgınlığı ise dün tüm gün devam etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla köprüye gelen vatandaşlar, yer yer durup halay çekti, yer yer telefonlarına sarılarak hatıra fotoğrafı çekti. Bu da  köprüde trafik yoğunluğu yaşanmasına da neden oldu. Vatandaşlar, araçlarının kornalarına sürekli basarak sevinç gösterileri de yaptı. Numan Ceylan isimli bir vatandaş, "Açıldığını duyunca hemen geldik. Çok güzel olmuş" derken, başka bir vatandaş da, "Çoğu şeyi zaten reisi cumhurumuz söyledi. Söylediklerinin tamamen arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Şehitler ormanı

Bu arada Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların hatırasına, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Avrupa girişinde '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Ormanı' kuruldu. 30 bin fidan dikilecek.   

Tabelalara girdi

Öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yeni tabelalarda da yerini aldı. 3. Köprü otoyolundaki tabelalarda da 3. Havalimanı'na gidiş yönleri gösterildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücret toplama sistemi de ASELSAN tarafından tesis edildi. 16.4 milyon dolara kurulan Serbest Akıs¸ U¨cret Toplama Sistemi, arac¸lardan otoyol u¨zerinde seyir halindeyken u¨cret toplamayı mu¨mku¨n kılıyor.

'Aksatmayın' uyarısı

Köprüde fotoğraf çektiren vatandaşlar trafik yoğunluğuna neden olurken, bir yandan da renkli görüntüler oluşturuyor. Polis ekipleri, fotoğraf çekip görüntü alanları trafiği aksatmamaları için uyarıyor.