'Yatırımlar 24 Haziran’dan sonra katlanarak büyüyecek'

Enerji Bakanı Albayrak, “Tuz Gölü Tesisi için 600 milyon $’lık kredi onaylandı. Asya’dan da 600 milyon $’lık dilim kabul gördü. Birileri ne derse desin, bu inanç ve yatırımlar 24 Haziran’dan sonra da katlanarak büyümeye devam edecek” dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Bankası’nca Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin genişletme çalışmaları için 22.5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredinin onaylanmasının önemine değinerek, “Bu iklimde, Türkiye’nin böyle bir krediyi finanse etmiş olması, buradaki istikrara ve ekonominin geleceğine duyulan güvenin en net göstergelerinden biridir. Birileri ne derse desin, bu inanç ve benzeri yatırımlar 24 Haziran’dan sonra da katlanarak ve güçlenerek büyümeye devam edecek” dedi.

KADIN İSTİHDAMINA KATKI 

Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’yla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayelerinde, OPET ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘OPET’te Kadın Gücü’ projesinin imza töreninde konuştu. Projede, her OPET istasyonunda en az iki kadın istihdam edilmesi hedefleniyor. Albayrak, “Kadın istihdamı açısından güzel ve önemli bir yıl oldu. OPET tarafından hayata geçirilen bu proje, sürece çok önemli katkı sunacak” diye konuştu. 

Müdahalelerle çabalarını boşa çıkarıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, “Son dönemde ekonomimize yönelik çok ciddi operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Bu girişimlerle Türkiye’ye olumsuz bir hava pompalamaya, siyasi rant elde etmeye çalışanların tüm çabaları inşallah boşa çıkacak. Yapılan müdahalelerle de zaten boşa çıkmaya başladı” dedi.

Petrol arıyor elektrik direklerine tırmanıyorlar... 

DÜNYADA belirli konularda mevcut algıların yıkılması gerektiğine dikkati çeken Albayrak, şöyle devam etti: “Bu algılardan en musdarip sektörlerden biri de enerji. Sektör, yıllarca erkek egemen olarak bilindi. İnsanlar enerji sektöründe, özellikle sahada kadın çalışan gördüklerinde şaşırıyorlar. Petrol sahalarında arama yapan, yüzlerce metre yüksekliğe tırmanarak elektrik direklerini tamir eden kadın çalışanlar görmemiz mümkün. Enerji sektörü herkese açık bir alan. Sektörü olarak kadınlarımızın çok yönlü iş yapma becerilerine, titizlik ve duyarlılıklarına olan ihtiyacımız en üst düzeyde.”

Kadınlarla kârlılık yükseliyor

 BAKAN Albayrak, kadınların aktif rol aldığı şirketlerde kârlılık ve verimliliğin yükseldiğini vurguladı. Albayrak ayrıca, Türkiye’nin ‘dünyaya parmak ısırtan projelere’ devam ettiğine de işaret etti.