Yatırımda rüzgar Türkiye'ye dönüyor

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Nordex, Vestas ve Enercon gibi rüzgar enerjisinde faaliyet gösteren sanayi şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin tedarik zincirlerini Türkiye'ye kaydırma düşüncesinde olduğunu söyledi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, Nordex, Vestas ve Enercon gibi rüzgar enerjisinde faaliyet gösteren sanayi şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin tedarik zincirlerini Türkiye'ye kaydırma düşüncesinde olduğunu söyledi. Erden Türkiye'nin rüzgar enerjisi sanayisinin diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre en endüstrileşmiş sektör olduğunu belirterek, "Çin'de yoğunlaşmış rüzgar enerjisi tedarik zincirinin Kovid-19 sonrası dönemde Türkiye'ye yönlendirilmesi konusunda Batılı sektör devlerinin düşünceleri var. Operasyonlarını Türkiye'ye kaydırmak istiyorlar" dedi.

TÜREB olarak krizi fırsata çevirmek adına rüzgar enerjisi endüstrisine yönelik bir yol haritası belirlendiğini dile getiren Erden, sanayide derinleşmede iki ana hedefleri bulunduğunu, Bilbao'da düzenlenen rüzgar kongresinde ve heyetler arası görüşmelerde bunun ilk adımlarını attık ve bazı kararlar aldıklarını belirtti. Erden, "İzmir'de 6-7 sanayi tesisimize bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşlarla bir teknik gezi düzenleyeceğiz" dedi.