Yatırımda artış dönemine girdik

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yakın zamanda bazı satın alma ve birleşme projeleriyle birlikte yeni yatırımların açıklandığını belirterek, “Bunların önümüzdeki dönemde yatırıma dönüşeceğini düşünürsek, yatırım trendinin pozitif yönde ilerlediğini ve yatırımlarda yeniden bir artış dönemine girildiğini görebiliyoruz.” dedi.

AZİME KAHYA

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, bugüne kadar Türkiye'nin 270 milyar doları aşkın uluslararası doğrudan yatırım çektiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Bu yılın ilk iki ayında 1.9 milyar doları aşan yatırım girişi oldu. Bu rakam, 2024'ün aynı dönemine kıyasla çok daha olumlu bir tabloyu ortaya koyuyor. Bu trend, gelecek projeksiyonlarımızı şekillendirmemiz açısından da önemli. Yakın zamanda bazı satın alma ve birleşme projeleriyle birlikte yeni yatırım duyuruları yapıldı. Bunların önümüzdeki dönemlerde fiili yatırıma dönüşeceğini düşündüğümüzde, yatırım trendinin pozitif yönde seyrettiğini ve yatırımlarda yeniden bir artış dönemine girildiğini söyleyebiliriz."

PERAKENDE SEKTÖRÜ ÖNDE

2025 yılının ilk iki ayına dair güncel verileri de paylaşan Dağlıoğlu, "Bu yılın ilk ayında en çok yatırım çeken sektör toptan ve perakende ticaret oldu. Bu tablo, büyük bir e-ticaret platformuna gelen yatırımlardan kaynaklanıyor. Ancak onu hemen ardından imalat sanayii izliyor. Dolayısıyla 2024 yılı genelinde de imalat, en çok yatırım çeken sektör konumunda" diye konuştu.

EKONOMİDE İLK 10 HEDEFİ

"Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi" kapsamında kendilerine somut hedefler koyduklarını aktaran Dağlıoğlu, "Hedefimiz dünyadaki doğrudan yatırımların yüzde 1.5'unu çekmek ve dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak" dedi.