Yatırımcıya sosyal medya uyarısı: Zengin olan yok

Hâlâ sosyal medyadaki yönlendirmelerle işlem yapıp zarar edenler olduğunu belirten SPK Başkanı Taşkesenlioğlu: “Zengin olanlar yok denecek kadar az.”

Seramaya Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Yatırımcılarımızı birçok kez uyarmamıza rağmen, hâlâ anonim sosyal medya hesapları üzerinden yapılan yönlendirmelerle işlem yapan ve zarar edenler olduğunu görüyoruz" dedi. Dünya Yatırımcı Haftası kutlamaları, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul AŞ ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği işbirliğinde Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen gong töreniyle başladı. Yatırımcıların, kendilerini güvende hissettikleri şeffaf bir piyasa oluşturmak için çalıştıklarını vurgulayan Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:

SONU HAYAL KIRIKLIĞI

"Birçok yanlış yatırım kararının ise genellikle kulaktan dolma söylentiler ve kötü niyetli kişilerin yönlendirmeleriyle verildiği görülüyor. Bunu özellikle son birkaç yıldır Twitter, Whatsapp ve Telgram gibi mecralarda gözlemliyoruz. Maalesef, sosyal medyadaki anonim hesapları dikkate alıp işlem yapan yatırımcılar olduğu sürece böylesi hayal kırıklıkları yaşanmaya devam edecektir." Taşkesenlioğlu, ancak çok kısa sürede zengin olabilen örneklerin yok denecek kadar az, çok kısa sürede tüm varlıklarını kaybeden yatırımcı sayısının ise bir hayli fazla olduğunu vurguladı.

2 YILDA YATIRIMCI SAYISI KATLANDI

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu, son 2 yılda talep tarafında da önemli ölçüde ilerlemeler kaydedildiğini ve pay piyasası yatırımcı sayısında kayda değer gelişmeler yaşandığını da söyledi. Taşkesenlioğlu, bu süreçte pay piyasasındaki yatırımcı sayısının 1.2 milyondan 2.4 milyona, bakiyesi 10 bin TL üzeri hesap sayısının ise 347 binden toplamda 950 bine yükseldiğini bildirdi.