Yapılandırma ödemeleri için son gün

Kamu borçlarını yapılandıranlar için süre doluyor. Vatandaşlar peşin ödemelerini ve ilk iki taksitlerini bugün yatırmak zorunda.

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranlar için süre yarın doluyor. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre ise yarın sona erecek. Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine yarın akşama kadar yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.

Gelir İdaresi'nin internet adresi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda ödeme imkânı bulunuyor.

SGK'ya topluluk sigorta primi, isteğe bağlı sigorta borcu olanlar, Bağ-Kur kapsamındakiler ve primini kendisi ödeyenler de yapılandırmadan yararlanabiliyor. Böylece, EYT'li olduğu halde borcu nedeniyle yararlanamayanlar da borcunu ödeyip emekliliğe hak kazanabilecek.

Alınan bilgiye göre yaklaşık 4.5 milyon kişi toplam 265.4 milyar liralık borcunu ödemek için başvurdu. Bu arada Gelir Vergisi ve MTV 2. taksitini ödemek için için de yarın süre doluyor.