Yapay zekada 50 bin kişiye istihdam hedefi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 4'üncü Sanayi Devrimi ve onun yapay zeka gibi bileşenlerini bir sıçrama tahtası olarak gördüklerini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Köklü bir planla gençlerimizi yapay zekanın ihtiyaç duyduğu ve ortaya çıkaracağı yeni sektörlere yönlendirmeyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AR-GE'DE PAYI ARTACAK

Bakan Varank, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından düzenlenen Global Teknoloji Yönetişimi Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen 'Ulusal Yapay Zeka Stratejisinin Oluşturulması Oturumu'nda, Türkiye'nin yapay zeka perspektifini anlattı. Somut hedefler belirlediklerini kaydeden Varank, şöyle konuştu: "Bu hedeflerden birkaçına 2025 yılına kadar ulaşmayı amaçlıyoruz. Ulusal Yapay Zeka Stratejimizle yapay zeka sektörünün gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) içindeki payının en az yüzde 5 olması, sektörde istihdamın 50 bine ulaşması, bu alandaki yüksek lisans mezunlarının sayısının 10 kat artması, yapay zeka Ar-Ge harcamalarının toplam Ar-Ge harcamalarına oranının en az yüzde 15 seviyesine ulaşması hedeflerimizden birkaçı."