Yabancıya konut hedef 15 milyar $

GİGDER, 2023 yılında yabancıya 15 milyar $'lık gayrimenkul satışı yapılacağını öngörüyor.

Pandemi nedeniyle mart ayında düşüşe geçen yurtdışına konut satışları haziranda artış gösterdi. Bu yıl uluslararası yatırımcılara 5 milyar dolarlık konut satışı gerçekleştirilmesini öngördüklerini belirten Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2023 yılında bu rakamın 15 milyar dolara ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi. Bu doğrultuda tanıtım dışında, hukuk, güvenlik ve eğitim alanında da projeler gerçekleştirmeyi planlayan GİGDER’in hedef pazarları içinde Avrupa ülkelerinin yanı sıra Çin, Hindistan ve Pakistan gibi ülkeler de yer alıyor.

PAKİSTAN DA YOLDA

Bu yıl en dikkat çekici gelişmenin Çinlilerden geldiğine dikkat çeken Akbal, “İlk 6 ayda Çinliler 415 konut aldı. Türkiye konut yatırımında cazibesini artırıyor. Arap coğrafyası dışında da talep gelmeye başlıyor. Bu ülkelerden biri Çin. Şu anda listede yer almayan Pakistan hızlı giriş yapabilir. İngiltere pazarına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Hindistan’dan konut yatırım talebi şu anda çok az ama potansiyeli yüksek bir ülke. Çalışmalarımız var” dedi. 

TİCARİ ALANLARA ÇİNLİ İLGİSİ

Özyurtlar ve Bahaş Holding ortaklığı imzasını taşıyan ‘Meydan Ardıçlı’ya yabancı yatırımcılardan büyük ilgi var. Yabancı yatırımcıyla whatsapp üzerinden iletişime geçilerek başta Çin olmak üzere, İran, Yemen ve Cezayirli yatırımcılara 80 adet ticari alan satış gerçekleştirildi.