Yabancı şirketlerden Türkiye'ye tam not!

Hain darbe kalkışması yabancıyı durdurmadı. Aksine yeni yatırım planları hızlandı. Uzun yıllardır Türkiye'de iş yapan dev şirketler, Türkiye'deki yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini duyurdu.  

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, yabancı yatırımcının Türkiye'ye bakış açısını değiştirmedi. Yabancılar, Türkiye ekonomisine güven duymaya ve yatırım yapma mesajları vermeye devam ediyor. Açıklamalarında Türkiye'nin geleceğine duydukları güvenin 'sonsuz' olduğunun altını çizen yabancı devler, ortaya çıkan milli birlik duygusunun da ekonomiye olumlu katkı sağlayacağına dikkat çekiyorlar. 

Nestle Türkiye CEO'su Felix Allemann, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi ve  Türkiye ekonomisine inançlarının sonsuz olduğunu vurguladı. Allemann, "Bursa Karacabey ile Kestel'deki iki fabrikamızda üretimimizi sürdürerek doğrudan 3 bin 800, dolaylı olarak da 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz" dedi. İşte devlerin güven mesajları...

2023 hedefine destek

IBM Türk Genel Müdürü Defne Tozan: "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının anahtarı olan bilişimin gelişimine daha fazla katkı için deste taahhüdümüzü sürdürüyoruz."

Milli birlik doping olacak

MIcrosoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu: "Milli birlik duygusu ekonomiye doping olacak. Microsoft, Türkiye'nin potansiyeline inanıyor. Dijital dönüşüme desteği sürdüreceğiz."

Yatırıma devam edeceğiz

3M Türkiye Genel Müdürü Mert Büyükyazgan, Türkiye'de 1987'den bu yana faaliyet gösterdiklerini ve bu süre içinde her zaman Türk ekonomisinin gücüne, potansiyeline inandıklarını, dinamizminden ilham aldıklarını ifade etti. Büyükyazgan, 3M Türkiye'nin elde edilen gelir açısından Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük ülkesi durumunda olduğunu belirterek, "3M olarak, Türk ekonomisine güveniyoruz ve planlanan yatırımlarımızda herhangi bir değişiklik yapmayacağız" dedi. 

Seri üretim için bin kişiyi işe alıyor

Toyota Türkiye Genel Müdürü Hiroshi Kato, "Planlarda hiçbir değişiklik yok. Bin kişiyi aşan işe alım faaliyetlerimiz de halen devam etmektedir. Tüm bunların yanı sıra Türkiye, Toyota'nın Avrupa satışları açısından önemli bir pazardır. Türkiye'deki tüm üretim/ihracat faaliyetlerimiz, planlarımız doğrultusunda sürmektedir" değerlendirmesinde bulundu.