Yabancı e- ticaret sitelerine vergi yüz milyonlarca TL gelir yaratır

ÖDED Başkanı, yabancı sitelerden yapılan harcamalar üzerinden vergi alınmasıyla ilgili olarak ''Yüz milyonlarca TL vergi geliri elde etmek mümkün olacaktır'' dedi.

Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık,  Türkiye’de vergi mükellefiyeti olmayan e-ticaret firmaları üzerinden yapılan harcamalara yönelik gündeme gelen stopaj düzenlemesine yönelik yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Türkiye’den yurt dışına gidecek paralardan stopaj kesileceği yönündeki açıklamasını anımsattı.

Haksız rekabet sona erecek

Haksız rekabetin önüne geçerek e-ticaret sektörünün gelişimi için ciddi bir adım olacak bu düzenlemenin, İstanbul Finans Merkezi çalışmalarına da önemli katkılarda bulunacağına inandığını ifade eden Eliaçık, "OECD başta olmak üzere uzun süredir devam eden uluslararası görüşmelerin ardından adım atılmasını, çözüme dair önemli bir irade göstergesi olarak değerlendiriyoruz” dedi. 

Geçen yıl 5.4 milyar TL'ye ulaştı

ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık, BKM verilerine göre 2016 sonu itibarıyla yerli kartların yurtdışından internet alışverişinin 5,4 milyar TL'ye ulaştığını belirterek, "2020 yılında ise bu rakamın 8 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Uygulanacak vergi oranına bağlı olarak yüz milyonlarca TL vergi geliri elde etmek mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.