Yabancı bebeğe yerli dadı

Avrupalı ve Çinli anneler sırada. Yabancı çocuklara yerli sanal dadı bakacak. Pandemide 5 bin ebeveyne online uzman desteği sağlayan danışmanlık platformu Kidolog, 11 ayda 10 milyon değerlemeye ulaştı. Firma şimdi sanal dadı uygulamasıyla yurtdışındaki ailelere bakıcı hizmeti verecek.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Çocuğumu ekrandan uzak tutamıyorum", "Ya siber zorbalığa uğruyorsa...", "Sosyal hayattan koptuğunu hissediyorum", "Online oyunlar derslerine mani oluyor"... Pandemi döneminde ebeveynleri kaygılandıran bu ve benzeri sorunlardan yola çıkarak bir online danışmanlık platformu kuran iki Türk girişimci Eray Uğurelli ve Burak Candan, kısa sürede büyük başarılara imza attı. Doğuma hazırlık süreçlerinden emzirmeye, çocuk gelişiminden diyetisyene çocuk yetiştirmede ailelerin temel ihtiyacı olan doğru bilgileri uzmanlarıyla ebeveynleri online ortamda bir araya getirerek sağlayan Kidolog, kolay erişilebilir ve daha az maliyetli oluşuyla kısa sürede 5 bin ailenin tercihi oldu. Firma, kurulalı 11 ay olmasına karşın girdiği 2 yatırım turunda 10 milyon TL değerlemeye ulaştı.

GURBETÇİLERİN TERCİHİ

Aylık yaklaşık bin saate yakın danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getiren Kidolog Kurucu Ortağı Eray Uğurelli, talebin gittikçe arttığını ve yakında bu rakamın 5 bin saate yükseleceğini söyledi. Talebi artıranlar sadece Türkler değil. Paket fiyatlarının düşük olması nedeniyle Avrupa'nın birçok farklı ülkesinde yaşayan Türk aileler de danışmanlık hizmeti için Kidolog'u tercih ediyor. Bu ülkelerin başında Türklerin yoğunlukta olduğu Almanya, Belçika ve İsveç var. Bunları Türki Cumhuriyetler, İngiltere, Fransa ve Hollanda'nın da içinde bulunduğu 20 farklı ülke takip ediyor. Çin'de yaşayan Türklerden de yoğun talep aldıklarını belirten Uğurelli, "Sadece 11 ay içinde destek olduğumuz aile sayısı 5 bine yaklaştı" diyor. Gelen yoğun talebe yanıt vermek için yurtdışı yapılanmasını başlatan şirket, 2022 yılında farklı dillerde ve farklı coğrafyalarda yerel hizmet sunmaya hazırlanıyor. Bu operasyonun ilk adımını önümüzdeki ay İngiltere'de atacak olan şirket, daha sonra Almanya, İspanya ve Hollanda, Azerbaycan ve Arap ülkelerine açılmak için son hazırlıklarını yapıyor.

AYDA 15-20 BİN EK GELİR

Şu anda Kidolog'da 10 farklı kategoride 300 uzman çalışıyor. 219 TL'ye verilen seans ücretinin % 40'ını platform alıyor, yüzde 60'ı uzmana kalıyor. Uzmanlar, bu siteden aylık 15-20 bin TL ek gelir elde ediyor.

SESLİ ASİSTAN YAKINDA HİZMETTE

Kidolog, kısa süre içinde mobil aplikasyonlarını devreye almaya hazırlanıyor. "Siri ve Alexa benzeri bir sanal asistanla özellikle yalnız ebeveynlere 'Bebek bezi nasıl değiştirilmeli?', 'Bebeğimin ateşi çıktığında neler yapmalıyım?' gibi konularda destek olmak istediklerini ifade eden Eray Uğurelli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an web sitesi üzerinden hizmet veriyoruz. Çok yakında mobil uygulamamız çıkacak. Böylece ebeveynler her an her yerde çok daha hızlı hizmet alacak."

KALEM, AJANDA YERİNE DANIŞMANLIK ALIYORLAR

Pandemi döneminde yüzde 67 düşen çalışan verimliliğini yeniden artırmak isteyen kurumsal şirketler de çalışanlarına kalem, ajanda veya diğer alışageldiğimiz yan hakların yerine online psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaya başladı. Kidolog olarak sigorta kuruluşlarıyla bu konuda görüşmeler yaptıklarını belirten Uğurelli, "Sigorta şirketi paketlerinin içinde tamamlayıcı olarak yer almayı hedefliyoruz. Bir de kurumsal destek talep eden şirketlere online ve ya mobil psikolojik danışmanlık hizmeti vereceğiz" dedi.