WTTC raporu: Türkiye'nin turizmde geleceği parlak

Dünya turizm sektörünün en saygın ve etkin iş forumu olan Londra merkezli Dünya Gezi ve Turizm Konseyi (WTTC) Türkiye'de bu yaz turizm patlaması yaşanacağını ve verilerin Türkiye'yi Avrupa'nın en popüler dördüncü destinasyonu haline getirdiğini ortaya koyan bir rapor yayınladı.

EMRE ÖZTÜRK

Dünya turizm sektörünün en saygın ve etkin iş forumu olan Londra merkezli Dünya Gezi ve Turizm Konseyi (WTTC) Türkiye'de bu yaz turizm patlaması yaşanacağını ve verilerin Türkiye'yi Avrupa'nın en popüler dördüncü destinasyonu haline getirdiğini ortaya koyan bir rapor yayınladı. Raporda Türkiye'nin 10 yıl boyunca 716 bin kişiye ek istihdam sağlama gücünün bulunduğu vurgusu yapılarak "Türkiye'nin turizm sektöründeki geleceği oldukça parlak" ifadesi kullandı.

YÜZDE 101 ARTIŞ VAR

Rapora göre Türkiye 10 yıl boyunca turizm alanında güçlü bir büyüme trendi yakalayacağını ortaya koydu. Raporda Türkiye'de turizm ve gezi sektörünün yüzde 5.5'lik büyüme ile ulusal ekonominin büyüme hızının iki katına ulaştığı ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl boyunca sektörde 716 bin kişilik ek iş gücü yaratacağı tahminin paylaşıldığı raporda "Türkiye bu yaz Avrupa'nın en popüler dördüncü tatil noktası olacak. 2031 yılında Türkiye'de turizmin GSMH'ye katkısının 117 milyar dolar olmasının beklendiği tahmin edilirken bu rakam ülkenin toplam ekonomi hacminin yüzde 11'ine tekabül etmekte. Bu yılın sonunda ise sektörün ulusal ekonomiye katkısının yüzde 15.5'lik bir oran ve 68.5 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilmekte."

WTTC'nin son rezervasyon verilerine göre de sadece İngiltere'den yapılan uçuş rezervasyonları pandemi öncesine kıyasla yüzde 101 artmış durumda.