Waves coin nasıl çalışır, grafik ve analizlerin durumu nedir? Waves coin ne demek?

Waves coinin ne olduğu, nasıl çalıştığı ve grafik analizleri ile ilgili sürecin nasıl işlediği araştırılan konular arasında. Basitleştirilmiş bir anlamda, Waves, kendi dijital varlıklarınızı oluşturmak için uygun fiyatlı ve merkezi olmayan bir platformdur. Ayrıca, bu varlıklar şu yollardan biriyle elden çıkarılır: bir proje için fon toplarlar veya diğer katılımcılarla yeni para birimi değiştirirler. İşte Waves coin grafik ve analizleri

Waves coin sistemi küçük bir grup insan tarafından yapılır. Burada geliştiricilerin asıl amacı, yeni başlayanları finanse etmek için güvenilir bir platform oluşturmaktır. Hem belirli madeni paraların oranını hem de genel piyasa kapitalizasyonunu etkileyebilecek birçok etkinlik planlanmaktadır. Söz konusu konuya ilişkin "Waves coin ne demek? Waves coin nasıl çalışır, grafik ve analizleri durumu nedir?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

WAVES NEDİR?

Rusya merkezli olarak ortaya çıkan bir Blockchain (blokzincir) platformu olan Waves, merkezi olmayan uygulamalar (dapp) geliştirme ve çalıştırma sürecini kolay ve erişilebilir hale getirmeyi hedefleyen Web 3.0 uygulamaları ve merkeziyetsiz çözümler ağıdır.

Platformun misyonu, merkezi sistemlerden merkezi olmayan sistemlere geçişi hızlandırmayı ve bireyin kendi parası, varlıkları, kişisel verileri ve mahremiyeti üzerinde tam kontrol sahibi olmasını amaçlayan bir ekosistem oluşturmaktır.

2016 yılında piyasaya sürülen Waves, o zamandan bugüne birkaç blok zincir tabanlı çözüm yayınladı. Waves'in teknolojisi, blokzincir sistemlerinin özelliklerinden yararlanmak isteyen geliştiriciler ve şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı.

WAVES COİN NEDİR?

Kısaca açıklamak gerekirse kısaltma olarak "WAVES" ifadesinin kullanıldığı, Waves coin, diğer kripto paralar gibi ticaret yapmak, belli bir değeri depo etmeyi sağlamak için ortaya çıkarılan bir kripto para birimidir. Waves'in yapısı Bitcoin'de de olduğu gibi açık kaynak kodludur. Ayrıca yapılan her bir transferi görmenizi sağlayan bir yapıya sahiptir.

Bu yapıyı Bitcoin Rehberi yazımızda detaylı bir şekilde anlatmıştık. Dilerseniz bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

WAVES, Waves ağının sürdürülmesi ve çalışmasında önemli bir rol oynar. WAVES, özel token'lar oluşturmak ve işlem ücretleri ödemek için kullanılır. Ayrıca WAVES token'larının arzı sınırlıdır. Zamanın tümünde sadece 100 milyon WAVES bulunacaktır.

WAVES NASIL ÇALIŞIR? MANTIĞI NEDİR?

Waves de diğer kripto paralar gibi Blockchain alt yapısını kullanır. Diğer kripto paralardan ayrılan birkaç özelliği sebebiyle Blockchain'e kesin olarak ihtiyaç duymamaktadır. Waves coin, Bitcoin ağında bulunan node'lar üzerinden değil de node'ları birleştiren bir algoritma yapısına sahiptir. Diğer bir açıklaması ise ağda bulunan full node'lar ile çalışmak yerine lightwieght ve full node'ları birleştiriyor diyebiliriz. Bu sayede ise işlem geçmişine ihtiyacı kalmıyor. Kısaca basit veri kullanarak ağda gerçekleşen işlemleri yerine getiriyor.

WAVES COİN NASIL ALINIR?

Waves'i kripto para borsalarından elde edebilirsiniz. Kullandığınız kripto para borsasının güvenilir olduğuna lütfen dikkat edin. Bu konuya En iyi Bitcoin borsaları yazımızda değinmiştik. Dilerseniz, linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Waves, bugün dünyada en çok işlem gören kripto paralardan biri konumunda. 260 milyon dolarlık piyasa değeriyle en büyük ilk 60 kripto paradan biri olan Waves, dünyanın en popüler borsalarında listeleniyor. Binance, Kraken, Huobi, OKEx, Bittrex bunlardan birkaçı. Waves'i Paribu'dan Türk Lirası ile de almak mümkün.

Waves'i bu platformlardan değil de Waves'in kendi platformu üzerinde bulunan merkezi olmayan borsa Waves Exchange'den de alabilirsiniz.

Waves'in işlem hacmi oldukça büyük. Detaylı bilgileri aşağıda görebileceğiniz bir tabloda sunacağız, ancak size birkaç bilgi verelim. Waves'in 17 Eylül 2020 tarihi itibari ile fiyatı 18.33 TRY ve son 24 saatteki ticaret hacmi 308.936.256 TL.

WAVES COİN MADENCİLİĞİ

Kripto paraların madenciliği oldukça popüler bir iş haline geldi. Ancak Waves Coin; Bitcoin, Ethereum ya da diğer kripto paralar gibi madenciliği yapılan bir yapıya sahip değil. Bitcoin'de arz 21 milyon iken şimdiye kadar bu miktarın 18 milyondan fazlası madencilik ile çıkarıldı. Bununla birlikte Waves Coin'in arzı 100 milyondur ve 100 milyon Waves Coin'in hepsi de piyasada bulunmaktadır.

Waves madenciliği diye bir durum söz konusu değil ancak bu kripto parayı ortaya çıkaran isimler, madencilik yerine farklı bir alternatif getirdiler. Bu alternatif ise "Masternode" olarak adlandırılır. Türkçe karşılığı ise "Ana Düğüm" demek. Bu yöntem ile yeni Waves Coin elde edebilirsiniz fakat en az 10 bin Waves sahibi olmanız gerekiyor. Eğer cüzdanınızda 10 bin Waves yoksa diğer bir alternatife yönelebilirsiniz. O da blok üretimi için işlem ücretine dahil olup Waves Coin kiralamak. Bu durumu ise madencilik havuzuna ya da bulut madenciliğine benzetebiliriz. Bunun sizin için ifade ettiği durum ise ağda bulunan blok zincir sistemine dahil olarak ağa katkıda bulunmaktır. Eğer kiraladığınız kişiler blok zinciri tamamlayabilirse elde edilen gelirler Waves Coin'in asıl sahibine gidiyor. Daha sonra da coin'leri kiraladığınız kişi size elde ettiği gelirden pay veriyor.

WAVES COİN ANALİZ

Waves'in Değeri ₺17,64 TRY

Kripto Para Piyasası Sıralaması #58

17/09/2020 Piyasa Değeri ₺1.817.348.272 TRY

Son 24 Saatlik Hacmi ₺297.200.203 TRY

Dolaşımdaki Waves Arzı 103.029.388 WAVES

Toplam Waves Arzı 103.029.388 WAVES

Borsalardaki En Yüksek Değeri ₺126,75 TRY(19 Aralık, 2017)

En Düşük Değeri ₺0,860426 TRY(2 Ağustos, 2016)

Son Bir Sene En Düşük ve Yüksek Değeri ₺33,39 TRY / ₺3,69 TRY

Son 90 Gün En Yüksek / En Düşük ₺33,39 TRY / ₺7,72 TRY

Son 30 Gün En Yüksek / En Düşük ₺33,39 TRY / ₺11,23 TRY

Son 7 Gün En Yüksek / En Düşük ₺27,15 TRY / ₺21,07 TRY

Son 24 Gün En Yüksek / En Düşük ₺26,39 TRY / ₺21,53 TRY

Dünkü En Yüksek / En Düşük ₺17,96 TRY / ₺16,54 TRY

16 Eylül 2020 Açılış / Kapanış Değeri ₺17,52 TRY / ₺17,94 TRY

17 Eylül 2020 Hacmi ₺306.713.669 TRY