Voleybolun 'premier'i bizde Çin'den bile seyirci geliyor

Vestel olarak Türk voleybolunu sahiplendiklerini belirten Turan Erdoğan, ''Dünyanın en değerli 10 kadın voleybolcusundan 6’sı Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde'' diye konuştu.

Şenay Büyükköşdere / EKONOMİ SERVİSİ 

Son yıllarda hızlı ve büyük atılım yapan Türk voleybolunun, Avrupa ve dünyada kalıcı bir marka olması için kolları sıvayan Vestel, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) ana sponsoru olarak, 2016-2017 sezonu, Türkiye’nin en üst Bayanlar Voleybol Ligi olan 'Sultanlar Ligi'ne ismini vermişti.  Bu sezon büyük çekişmeye sahne olan Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde  önceki gün, 52 yıl aradan sonra Fenerbahçe ve Galatasaray finalde karşı karşıya geldi. Burhan Felek Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmayayı izlemeye gelen Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’la Vestel’in Türk voleybolunu konuştuk. 

Her yerde olmak istiyoruz 

Vestel’in Türk voleybolunu sahiplendiğini söyleyerek söze başlayan Erdoğan, "Voleybolun olduğu her yerde olmak istiyoruz" dedi. Türk voleybolunun son yıllarda sergilediği ataktan da bahseden Erdoğan, "Şu anda dünyanın en değerli kadın voleybol ligi bizde. Dünyanın en değerli 10 kadın voleybol oyuncusunun 6’sı Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde oynuyor" dedi. 

Manisa'ya 41 km'lik bisiklet yolu yapıyoruz

Türkiye’de bir ilk olan ve Manisa’nın doğusundan batısına uzanan toplamda 41 km uzunluğunda bir bisiklet yolu yaptıklarını kaydeden Erdoğan, "Vestel City’de üretilen yerli LED’lerle bisiklet yolu 24 saat kullanılabilecek. Yol sayesinde Vestel çalışanları, işe bisikletle gelip gidebilecek" ifadelerini kullandı. 

En değerli oyuncu Vakıfbank'ta

 "Voleybolun premier ligi bizde" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "VakıfBanklı Zhu Ting, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nin en değerli oyuncusu seçildi. Güney Koreli Yeon Koung Kim, de Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde. Sultanları görmeye Çin’den bile izleyiciler geliyor."