Vodafone Türkiye 3 yılda emisyonunu % 95 azalttı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, elektriklerini yenilenebilir enerjiden sağladıklarını ve 3 yılda emisyonlarının toplamını % 95 azalttıklarını söyledi.

GÜLTEN UĞURLU

Sürdürülebilirlik konusu, şirketlerin yeni rekabet alanı haline geldi. Çevresel ayakizini azaltmayı hedefleyen Vodafone Türkiye de Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) performansını paylaştığı '2023 ÇSY Raporu'nu yayımladı. Şirket, yürütülen verimlilik çalışmaları, elektrik ihtiyacının tamamının yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilmesi gibi faaliyetlerle 2020'den bu yana emisyonlarının toplamını yüzde 95 oranında azalttı.

ENERJİ TÜKETİMİ DÜŞTÜ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, "Kalan emisyonlarımızın azaltımı için enerji tüketimimizi düşürmeye veya daha verimli kullanmaya, yeni teknolojilere ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya odaklanıyoruz" dedi. Enerji verimliliği çalışmalarının sonucunda, 2020 yılına göre baz istasyonu başına enerji tüketiminin yüzde 2, mobil veri başına enerji yoğunluğunun da yüzde 56 azaldığını belirten Süel, 'Bu Atıklar Kod Yazıyor' projesiyle 20 ton e-atığın dönüştürüldüğünü söyledi.

PROGRAMLA ÖNÜMÜZÜ GÖRÜYORUZ

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımları olumlu karşıladıklarını belirten Hasan Süel, "İyi bir makroekonomik program var. Öngörülebilirlik sağlıyor" dedi. Süel, kamudan özellikle ek frekans ile fiber ağının genişletilmesi yani her haneye fiber ulaşabilmesi ve her şirketin fiber kullanmasının sağlanabilmesini istediklerini söyledi.

Hasan Süel, 'Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek' projesi kapsamında konteyner teknoloji sınıflarında 100 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.