Vodafone ile Zegona Communications arasında 5 milyar avroluk anlaşma

Vodafone, İspanya'daki faaliyetlerini 5 milyar avroya satmak üzere Zegona Communications'a anlaşmaya vardı.

AA

Vodafone Group, İspanya'daki faaliyetini 5 milyar avro karşılığında Zegona Communications şirketine satmak üzere anlaşmaya vardı.

Şirketin açıklamasına göre, satın alma işleminin değeri 4,1 milyar avrosu nakit ve yaklaşık 900 milyon avrosu itfa edilebilir imtiyazlı hisse senedi olmak üzere 5 milyar avroyu bulacak.

Vodafone İspanya'nın satın alma işleminin, gerekli onayların alınması durumunda 2024'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

İşlemin tamamlanmasının ardından, Vodafone ve Zegona marka lisans anlaşması yapacak ve bu anlaşmayla Zegona Communications'ın İspanya'da Vodafone markasını 10 yıl süreyle kullanması sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Margherita Della Valle, Vodafone İspanya'nın satışının şirketin büyümesi için portföyünü doğru şekilde boyutlandırması yönünde önemli bir adım olduğunu belirtti.

Böylece, yeterli yerel ölçeğe sahip pazarlara odaklanacaklarını kaydeden Valle, "Piyasa, yapısal olarak düşük getirilerle zorlu bir süreç yaşıyor. Önceliğim büyüme ve iyileştirilmiş getiriler yoluyla değer yaratmak." ifadelerini kullandı.