VLP aşı sonbaharda

Bakan Varank kendisinin de gönüllüsü olduğu VLP denilen virüs benzeri parçacıklara dayalı inovatif aşının Faz-1 çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi. Varank “Sonbaharda aşı elimizde olacak” diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk televizyonunda aşı çalışmalarında gelinen son durumu anlattı. Varank halen 7 farklı aşı çalışmasının sürdüğünü söyledi. "Virüs ülkemize gelmeden çalışmalara başladık" diyen Varank, VLP denilen virüs benzeri parçacıklara dayalı inovatif aşının Faz-1 çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Kendisinin de gönüllü olduğu VLP aşı çalışmasında başarılı olunursa dünyaya "Aşımızın etkinliği ile koruyuculuğu çok daha iyi ve uygun şartlarda üretilebilir" denilebileceğini dile getiren Varank, "Eğer her şey başarılı olursa sonbaharda VLP aşımızı elimize alabiliriz diye düşünüyoruz" dedi.

BAZI HOCALARA SİTEM

Varank aşı konusunda bazı isimlere de sitem etti. Varank "30 Ocak 2020'de aşı alanında çalışan hocalarımızı topladım. Bugünlerde televizyonlara çıkan hocalarımızdan bazıları 'Aşı geliştirmek 5-6 yıl sürer' dedi. Ama bazı hocalarımız da iddia ile 'Yeter ki hükümet bizi desteklesin. Aşıyı geliştirebiliriz' dedi. İsmini de verelim Osman Erganiş Hocamız" şeklinde konuştu.

KRİPTO PARA İÇİN RAPOR HAZIRLIYORUZ

Varank kripto para konusunda ise "Kontrolsüz bir alan. Düzenleme için çalışmalar sürüyor. TÜBİTAK'ta bir toplantı yaptık. Bir rapor çıkaracağız" dedi. Varank Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması konusunda ise "Biz çıkınca maliyetleri arttı. Yeni tedarikçiler bulmak zorunda kaldılar" diye konuştu.