VGM burs başvuru şartları neler? 2021 VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM burs başvurusu yapmak isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Vakıflar Genel Müdürlüğü; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs imkanı tanımaktadır. Ortaöğrenim için 100,00 TL, yükseköğrenim bursu ise aylık 400,00 TL olarak belirlenmiştir. Peki, VGM burs başvuru şartları neler? 2021 VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM burs başvurusuna dair detaylar merak ediliyor. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim için burs başvuru tarihleri farklı tarihler arasında alınıyor. Bu yıl burs miktarlarında artış yapıldığını belirten Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL verildiğini duyurdu. Peki, VGM burs başvuru şartları neler? 2021 VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

VGM burs başvuruları bugün itibarıyla başladı.

Genel Müdürlük, ortaöğrenim bursunun 15-30 Ekim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu 01-15 Kasım tarihinde yapılacağını duyurdu.

VGM BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

VGM BURSUNDAN KİMLER YARARLANAMIYOR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin "Burs Verilmeyecek Öğrenciler" başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.