Vestel BM'de Erişilebilirlik Projesi'ni dünyaya anlattı

Vestel Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman firmanın engellilere yönelik ürün ve çalışmalarını New York'ta 10'uncusu düzenlenen Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler Konferansı’nda anlattı.

Vestel Erişilebilirlik Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde ülke temsilcileriyle paylaşıldı. 13 – 16 Haziran tarihleri arasında bu yıl 10’uncusu New York’ta düzenlenen, BM Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler Konferansı’na, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri katıldı. 

İNSANİ VE TEKNOLOJİK

‘Daha İyi Bir Yaşam İçin Teknoloji’ oturumunda sunum yapan Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman Vestel’in bu alanda yaptığı çalışmaları, uluslararası katılımcılarla paylaştı. Çalışmaların hem insani hem teknoloji yanına değinen Berkman,  engelli erişimine uygun ürünleri, engelli istihdamını ve engelli bireylere yönelik Vestel’in diğer sosyal sorumluluk çalışmalarını detaylarıyla anlattı. Engelli bireylerin bilgi iletişim teknolojilerine erişebilir olması adına çalışmalar yürüten G3ict girişimi (Bilgi ve İletişim Teknolojileri için Küresel Girişim) gibi bu alanda çalışan uluslararası katılımcılar, Vestel Erişilebilirlik Projesi’ni dinledi. 

EŞİT FIRSAT VURGUSU

Erişilebilirlik Projesi’nin BM’de tüm dünyayla paylaşılmasıyla ilgili Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, “Herkesin bilgi ve teknolojiye erişimle ilgili eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine inanıyoruz. İnanıyorum ki bu proje sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı ülkelerinde de engelliler hakkında bir farkındalık oluşmasına katkı sağlayacak, onlara daha fazla fırsat verilmesi için çok iyi bir örnek olacaktır” diye konuştu.

Tüm dünyaya fayda sağlıyoruz

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Vestel olarak, bilgi ve teknolojiye erişmenin bir insan hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu yaklaşımla da engelli bireylerin günlük yaşamını sekteye uğratan durumlara karşı teknoloji geliştirmeyi kurumsal sorumluluk bilinci olarak görüyoruz. 154 ülkeye ihracat yapan bir marka olarak, sadece ülkemiz insanlarına değil, tüm dünyaya fayda sağlıyoruz. Projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalışan, emek veren ve bir insanın hayatında fark yaratan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, onları kutluyorum” dedi.

WeWALK gündem yarattı!

YGA ve Vestel mühendislerinin görme engelliler için geliştirdiği teknolojiyle donatılmış bir baston olan WeWALK, ‘Daha İyi Bir Yaşam İçin Teknoloji’ oturumunun gözdesi oldu. Young Guru Academy Görme Engelliler Proje Lideri Kürşat Ceylan’ın sunduğu WeWALK projesi; engel algılama, telefonla entegrasyon ve açık platform olmak üzere üç özellik sunuyor. 

Braille alfabeli kumanda

Erişilebilirlik Projesi kapsamında yapılanlar: 

- Bulaşık, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın ve ocakların kontrol panellerine Braille alfabesiyle kabartma uygulaması

- Televizyon kumandalarına Braille alfabesiyle kabartma 

- Vestel Venus’ün 2GB ve üzeri RAM’e sahip modellerinde erişilebilirlik modu

- Sesli kurumsal internet sitesi 

- Braille alfabesiyle hazırlanan mağaza içi ürün tanıtım materyalleri

-Engelli istihdamına yönelik ‘Eşit Şans’ projesi