Müşterilerinden özür dileyen Binbaşgil yaşananlardan önemli dersler çıkardıklarını belirterek "Bu sıkıntılı süreçte herhangi bir siber saldırı yaşanmadı ve müşterilerimizin kişisel veri güvenliğini zaafa uğratacak hiçbir durum oluşmadı. Müşterilerimizin bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklar şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım için büyük bir üzüntü kaynağıdır" dedi.
PAYLAŞMAYA HAZIRIZ
Binbaşgil "Teknoloji bağımlılığının kaçınılmaz hale geldiği bir ortamda bu yaşadıklarımıza benzer sıkıntılar, tüm tedbirlere rağmen ne yazık ki dünyada birçok kurumda yaşanıyor. Bu tür durumların bir daha hiç yaşanmamasını temenni etmekle birlikte, öğrenimlerimizi sektörümüzle paylaşmaya hazırız" dedi. Binbaşgil, bu zorlu süreçte BDDK, TCMB, SPK ve bankacılık sektöründen yoğun destek gördüklerini de anlattı.
DÜNYADA KUSURSUZ SİSTEM YOK
Uzmanlar, bankacılık sektörü dahil tüm sektörlerde kullanılan dijital sistemlerde sorunların olağan olduğunu belirtti. Secure Computing Kurucusu Baran Erdoğan "Kesintiler ilk defa olan bir şey değil. Bu çok doğal bir süreç. Daha uzun sürelerde kesintiler de yaşanabilir. Dünyada hatasız, kusursuz teknoloji diye bir şey yok. Yurtdışında birçok bankanın mobil bankacılık uygulamaları çok ilkel seviyede. Dünyayla karşılaştırıldığında Türkiye'deki dijital bankacılık eskiden beri iyi" dedi.