Vergi ödemeleri ne zaman sona erecek? Vergi ödeme süresi uzatıldı mı?

Vergi ödeme sürelerini ilişkin bilgiler yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde konuya dair bilgi paylaşıldı. Geçici vergi beyannamelerinin ödenmesi son olarak 17 Mayıs olarak açıklanmıştı. Yeni alınan karar doğrultusunda Vergi ödeme süresi uzatıldı mı? Vergi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Vergi ödeme tarihlerinde değişiklik yapıldı. 17 Mayıs'ta ödenmesi gereken geçici vergi beyannameleri ile ilgili açıklama . Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan geldi. Konuya yönelik net bilgi paylaşıldı. Peki, Vergi ödeme süresi uzatıldı mı? Vergi ödemeleri ne zaman sona erecek? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

VERGİ ÖDEME SÜRESİ UZATILDI MI?

Bu yıla ait birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 31 Mayıs Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bakanlığa iletilen talepler ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması nedeniyle 17 Mayıs gün sonuna kadar verilmesi gereken 2021 yılı birinci geçici vergi dönemine (ocak-şubat-mart) ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin uzatılması kararlaştırıldı.

Buna göre, söz konusu beyannamelerin verilmesi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 31 Mayıs Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

VERGİ BORCU NASIL SORGULANIR?

E-Devlet şifreniz ile e-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan https://www.turkiye.gov.tr) linkini tıklamanız gereklidir. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız ardından da Gelir İdaresi Başkanlığını bulmanız gereklidir. Gelir İdaresi Başkanlığının alt hizmetlerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

VERGİ BORCU SORGULAMA EKRANI