Vergi affı var mı geldi

Vergi affı 2016 var mı? Vergi Borcu yapılandırma işlemi onaylandı Vergi Borcu yapılandırma işlemi onaylandı.

Vergi yapılandırma kanunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onaylamasından sonra vergi borcu olan vatandaşlar kanunun kapsamını merak ettiler. Kanun özellikle, gecikme faizleri, vergi ve vergi cezaları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gecikme zamları, gümrük vergileri, emlak vergisi çevre temizlik vergisi, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, Yurt-Kur öğrenim ve katkı kredisi alacakları, SGK prim borçlarının yanı sıra Belediyelerin alacakları da bu kapsamın içerisinde yer alıyor.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURUSU YAPMA

Vergi borçlarının yapılandırılarak taksitli ödeme imkânının oluşmasından sonra vatandaşlar verdi borcu yapılandırma işleminin nasıl yapılacağını merak ettiler. Vergi borcu yapılandırma işlemi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda başlı bulunulan vergi dairesine vergi borcu yapılandırma başvurusu yaparak borçlarını ödemeye başlayabilecekler.  

VERGİ BORCU ÖDEME NASIL OLACAK?

Vatandaş borçlarını peşin ve taksitli olmak üzere iki yöntemle ödeyebilecek. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler borçla ilgili kurumlara başvurabilecek. Vatandaşlar borcun aslını öderse, gecikme zammı almaktan vazgeçiyoruz. Burada yurtiçi ÜFE üzerinden tutar yeniden belirlenecek. Devam eden vergi incelemeleriyle ilgili de kolaylık getiriliyor. Süren vergi incelemeleri 1 ayda bitmezse incelemeyi kaldırıyoruz. Türkiye'ye yurtdışından getirilen varlıklardan herhangi varlıktan vergi istemiyoruz. Yurtdışındaki paranıza vergi incelemesi yapılmayacak, ceza alınmayacak. Yurtiçinde de varlıklarınız var ama işletmeye kayıtlı değil. Para, döviz altın ne varsa işletmeye kaydediyorsunuz. Bundan da herhangi bir vergi istemiyoruz. Para koydunuz diye vergi incelemesi olmayacak.

VERGİ VE PRİM BORCU NASIL TAKSİTLENDİRİLİR

Tescil ve taksit için ilgili vergi dairesine yazılı olarak başvurmak gerekiyor. Hazırlanacak dilekçeyle ilgili Tecil ve Taksitlendirme Talep Forumu’na gib.gov.tr adresinden ulaşmak mümkün. Formun eksiksiz doldurulması talebinizin reddedilmemesini sağlayacak. Bu yüzden dikkatli olmakta ve ilgili memurlardan yardım almakta fayda var.