VavaCars'tan 200 milyon dolar yatırım

VavaCars, Türkiye'de 200 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Şirket 3 büyük tamir ve bakım merkezi kuracak. Alım noktasını ise 150'ye çıkaracak.

YAŞAR KIZILBAĞ

Petrol Ofisi'nin de sahibi olan Hollandalı Vitol Group'a ait ikinci el araç şirketi VavaCars, Türkiye'de 200 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Şirket 3 büyük tamir ve bakım merkezi kuracak. Halen 55 olan araç alım noktasını ise 150'ye çıkaracak.

İNANILMAZ FIRSAT VAR

VavaCars Kurucu Ortağı ve CEO'su Lawrence Merritt, Türkiye pazarının inanılmaz fırsatlar sunduğunu belirterek yapacakları yatırımın sadece 2022 yılını kapsayacağını söyledi. Merritt "Yeni açılacak merkezlerle ikinci el araç alım-satımında anahtar teslim şeklinde tüm hizmetleri tek elde birleştiriyoruz. Türkiye'de 100 bin metrekarelik bir alanda yapacağımız yatırımla, en büyük muayene ve araç yenileme merkezi olacağız " dedi.

Merritt, "Türkiye, 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ardından dördüncü konumda yer alıyor. Türkiye'nin potansiyelini yüksek olarak değerlendiriyor ve gelecek vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Bu yüzden yatırım kararı aldık" diye konuştu.

ÇALIŞAN SAYISI 1000'E ULAŞACAK

Lawrence Merritt "Yeni yatırımımızla genç istihdamına da önemli bir katkı yapacağız. Türkiye, yaş ortalaması 32 olan, değişimi kucaklamaya ve daha iyi bir yaşam sürdürmeye istekli, genç bir nüfusa sahip. Bunların yanı sıra Türkiye'de müşteri bağlılığını sağlamak için harika bir yetenek havuzu olduğunu düşünüyoruz. Şu anda 280 olan çalışan sayımızı gelecek yıl bin kişiye çıkaracağız" dedi.