Vatandaşın bir 'ALO'suyla 40 milyonluk kaçak önlendi

'ALO 136' Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na yapılan ihbarlar sayesinde 2015'te 40 milyon 320 bin TL'lik kaçakçılık önlendi.

DUYARLI vatandaşların 'ALO 136' Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na yaptığı ihbarlar sayesinde 40 milyon 320 bin liralık kaçak ticari eşya ve uyuşturucu ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, 2009'da kurulan ve ülke genelinde her türlü kaçakçılığı engellemek adına 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na geçen yıl yaklaşık 33 bin çağrı geldi. Çağrıların 3 bin 65'i ihbar niteliği taşırken, bu sayede toplam değeri 40 milyon 320 bin lira kaçak eşya ve uyuşturucu maddeye el konuldu.Kaçakçılık faaliyetlerinin tespiti, takibiyle engellenmesine katkı sağlayan söz konusu hatta, önceki yıl da toplam 2 bin 250 ihbar niteliğinde çağrı yapıldı.

İkramiye veriliyor

müdürlükler, program üzerinden ihbarın içeriğine ulaşıyor, hızlı bir şekilde kaçakçılığın önlenmesine ilişkin işlemleri başlatıyor. İhbarlar, gerektiğinde diğer kolluk birimleriyle de paylaşılarak, kaçakçılık faaliyetiyle ilgili önlem alınıyor. Bu hattı arayarak kaçakçılık faaliyetinin önlenmesini sağlayan vatandaşlara ise ikramiye veriliyor. Bu kişilere ilişkin bilgiler de gizli tutuluyor.