Vatandaşa uyarı: Kurban etini poşette taşımayın

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurbanlık hayvanın kesimden sonra parçalama işleminin de bilen biri tarafından yapılması gerektiğini belirterek, “Et işlemenin doğru adresi kasap dükkanıdır” dedi.

Yalçındağ, hayvana kesimden önceki akşamdan itibaren yiyecek verilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, “Hayvan dolu mideyle eziyet çeker, doğru olmaz” dedi.

SOĞUMASINI BEKLEYİN

Yalçındağ, şunları kaydetti: “Etler sıcak sıcak birbirine değdiğinde çabuk bozulur. Etleri soğumasını bekledikten sonra buzdolabına koyuyoruz. Etleri eve götürürken naylon torba kullanıyorsak, bozulma süresine dikkat etmemiz gerekir. Naylon torbayı asla önermiyoruz ama mecbursak eve gider gitmez o torbadan çıkarmamız lazım.”

Araba fiyatına kurbanlıklar birbirleriyle yarışıyor