Vatandaş döviz bozup altın almaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine dolardaki yükselişe karşı milli duruş sergileyen vatandaş soluğu döviz bürolarında aldı. Yurt genelinde pekçok kişi yastık altındaki dolarlarını TL'ye çevirip altın almaya başladı. Akşam'a konuşan vatandaşlar, ''TL'ye güvenimiz tam'' mesajı veriyorlar.

Mustafa Alkaç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doların yükselmesi üzerine vatandaşlara yaptığı ‘Dövizinizi bozdurun Tük lirasına çevirin’ çağrısı ses getirdi. Vatandaşlar soluğu döviz bürolarının önünde aldı. Doların yükselişine savaş açan vatandaşlar yastık altında sakladıkları dolarları Türk lirasına çevirmeye başladı. Taksim’de döviz bozduran Hüseyin Ocak, “Cumhurbaşkanımızın söylediği doğrudur vatandaşlar olarak ekonomiye destek vermemiz lazım” derken Tayfun Kamiloğlu ise “Dolara bağmlılıktan kaçınmalıyız. Türk lirasına güvenimiz tam. Türk lirası güçlüdür” diye konuştu.

ALTINA YATIRIM YAPMAYA BAŞLADIK 

 Mustafa Arı isimli vatandaş ise “Eskiden büyüklerimiz gelecek için yatırımlarını altına yaparlardı. O zamanlar dolar yoktu, kimse bilmezdi doları. Eve giren en güzel yatırım her zaman altındır. Zamanla altın fiyatları artacaktır” diye konuştu. 

Fedakarlık yapmalıyız

Serbest meslek sahibi Hüseyin Ocak da "Vatandaş olarak ekonomiye destek vermemiz lazım.  Türk lirasına olan güvenimizde tam. Biz Türk lirasına hücum edersek, doları düşüreceğiz” yorumunda bulundu.Murat Yılmaz: “Vatanımı, milletimi seviyorum. Fedakarlık yapıyorum. Faizlerin arttırılması dolar fiyatlarını düşürecekse, faiz artırılmasının yanındayım” dedi. 

Bursalılar Kapalıçarşı’ya akın etti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Zaman bu zaman, gelin dolarınızı euronuzu TL'ye çevirin" çağrısı üzerine Bursalılar da Kapalıçarşı'daki döviz bürolarına akın etti. Bazı vatandaşlar yüklü miktarda dövizlerini TL'ye çevirirken, kimileri ise her çeşitten dövizini küçük miktar da olsa tarafını belli etmek için liraya çevirdi. Vatandaşlar, "Reisi dinliyoruz. Evdeki bütün paraları getirdik. Tepki için bozduruyoruz. Kendi paramızı kullanalım. Gavurun parasına tepki gösteriyoruz. Bizi çökertmeye çalışıyorlar" diye konuştular.