Varank, iş dünyasına seslendi: TL'den asla uzaklaşmayın

Sanayi Bakanı Varank, iş dünyasına seslendi: “Üretim ve istihdamdan vazgeçmeyin. Kur dalgalanmaları, sizi Türk Lirası’ndan uzaklaştırmasın.” 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özellikle iş insanlarının ekonomiye daha çok güvenmesi gerektiğini belirterek, “Üretimden ve istihdamdan asla vazgeçmeyin. Türk Lirası’nın arkasında durun. Dış şokların sebep olduğu kur dalgalanmaları, sizi TL’den asla uzaklaştırmasın” dedi. Varank, İzmir Tekeli Organize Sanayi Bölgesi (İTOB) Ticaret Merkezi Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin göstergelerin canlandığına işaret etti. 

EKONOMİYE GÜVENİN 

Varank, şunları söyledi: “Hal böyleyken, özellikle iş insanlarımızın ekonomiye daha çok güvenmesi gerekiyor. Üretimden ve istihdamdan asla vazgeçmeyin. Görüyorsunuz ekonomiyi güçlendirecek adımları atarken aynı zamanda bölgemizdeki meydan okumalarla da mücadele ettik, ediyoruz bundan sonra da devam edeceğiz. Türkiye’nin yaptığı kolay bir iş değil.” 

Bakan MAKTEK İzmir Fuarı 2019’un açılışına katıldı, standları gezdi.

ÜRETİM İYİLEŞTİ, SİPARİŞLER ARTTI

Varank, şunları söyledi: “Finansman maliyetleri ve enflasyon düşüyor. Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven yukarı yönlü hareket ediyor. Sanayi üretiminde iyileşmeler var. Endeks, 17 ay sonra ilk defa eşik değerin üzerine çıktı. Yani yeni siparişler artıyor. Bu üretim için oldukça olumlu.”