Uzmanlar uyarıyor, eylülde dikkat! Villa turizmi dolandırıcılığı arttı

Antalya'nın Kaş, Kalkan ve Muğla'nın Fethiye bölgelerinde yoğun olan villa turizmi sektöründe, dolandırıcılık faaliyetleri de hızla arttı.

Özellikle ağustos ayında villa turizmine yönelik rezervasyon talebinin zirve yapması ile dolandırıcılar da ortaya çıktı. Antalya'nın Kaş, Kalkan ve Muğla'nın Fethiye bölgelerinde yoğun olan villa turizmi sektöründe, dolandırıcılık faaliyetleri de arttı.

AĞUSTOSTA ÇIKTILAR

Instagram üzerinden başkalarına ait villaların fotoğrafları ve başka seyahat acentelerine ait Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) belgeleri kullanılarak, dolandırıcılık yapıldığı belirlendi. Villa turizmcileri, eylül ayı ilk haftası için de çok fazla talep oluştuğunu belirterek, tüketicileri dolandırıcılara karşı uyardı.

Bu yılın en önemli sorunlarından birinin dolandırıcılar olduğunu belirten Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) Başkanı Erdal Okurgan, ağustos itibarıyla dolandırıcıların türediğini söyledi. Okurgan, "Farklı Instagram hesapları kullanan çok sayıda dolandırıcı var. Örneğin Antalya ve Bursa'da ikisini tespit ettik. Başka seyahat acentelerine ait belgeleri kullanarak, kendilerine aitmiş gibi misafiri kandırıyorlar. Misafir de inanıp, kiralama yapıyor. Misafirlerimizi bu tür sosyal medya hesapları üzerinden kiralama yapmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

HESAPLARI KARŞILAŞTIRIN

Tüketicilerin, kendilerine gösterilen belgelerin mutlaka Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB'ın internet sitelerindeki sorgulama bölümünden takibini yapmaları isteyen Erdal Okurgan, "Banka hesabıyla şirket hesabı tutmuyorsa kesinlikle uzak dursunlar. Bu en kolay tespit yöntemlerinden biri" dedi. Okurgan, kendilerinin de tespit ettikleri dolandırıcılarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.