Uzmanlar fiyat farkına karşı uyardı! Gram altında asıl ralli bundan sonra başlıyor...

''Altın fiyatları ne kadar? Altın alımı için doğru zaman mı? Gram altın yükselişini sürdürecek mi?'' sorularına yanıt arayan altın yatırımcıları son dakika altın fiyatlarını yakından takip ediyor. ABD'deki krizin, ABD ve Avrupa'da diğer bankalara da yayılabileceği endişeleriyle yatırımcılar, 'güvenli liman' olarak gördüğü altına sığındı. Ons altındaki yükselişle birlikte gram da rekor kırarak 1.244 liraya çıktı. Ancak uzmanlar yine ekran ve piyasa arasındaki fiyat farkına vurgu yaptı. İşte detaylar...

Gram altın fiyatları son dakika itibarı ile yükselişini sürdürüyor. Ons altındaki yükselişle birlikte gram altın rekor kırarak 1244 liraya kadar çıktı. An itibarı ile ise 1211 liradan işlem gören gram altının yukarı yönde hareketlilik göstereceği belirtiliyor. Fakat uzmanlar, gram altında ekran ve piyasa arasındaki fiyat farkına vurgu yaptı. Peki altın fiyatları ne kadar? Altın alımı için doğru zaman mı? Gram altın yükselişini sürdürecek mi? İşte güncel altın fiyatları...

ABD Merkez Bankası Fed, faiz artırımında vites küçültünce altın rekordan rekora koştu. Altının yıl boyunca yükseliş eğiliminde olacağıyla ilgili beklentiler de arttı.

YATIRIMCILAR GÜVENLİ LİMAN ALTINA SIĞINDI

Amerika'nın (ABD) en büyük bankalarından olan Silicon Valley Bank 11 Mart'ta iflas etmiş ve bu, 2008 krizinden bu yana ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri olmuştu. Bu bankanın ardından yine ABD'de Silvergate Capital ve Signature Bank da iflaslarını açıkladı. Bankaların, kripto para piyasasında yaşanan düşüşler ve portföylerinde taşıdıkları yüklü ABD Hazine kağıtlarının zarar etmesi nedeniyle battığı açıklandı. Peş peşe gelen iflasların ardından ABD'deki krizin, ABD ve Avrupa'da diğer bankalara da yayılabileceği endişeleriyle yatırımcılar, 'güvenli liman' olarak gördüğü altına sığındı.

ALTINDA RALLİ BAŞLIYOR

Gelişmelerin ardından altının ons (31.1 gram) fiyatı perşembe günü üçüncü defa 2 bin dolar seviyesinin üstünü test etti. Ons altıntarihinde ilk kez 5 Ağustos 2020'de 2 bin doları aşmış, en son zirvesini 2 bin 70 dolarla 8 Mart 2022'de görmüştü. Ons altındaki yükselişle birlikte gram da rekor kırarak 1.244 liraya çıktı. Ancak uzmanlar yine ekran ve piyasa arasındaki fiyat farkına vurgu yaptı. Kapalı Çarşı'daki kuyumcular, "Gram tarafında ekran fiyatıyla Kapalı Çarşı fiyatı arasında 30 lira makas aralığı var. Bu nedenle ekrandaki rakamı değil, serbest fiyata fiyatlarını göz önünde bulundurun" diyerek vatandaşı uyardı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 1.211,44

Gram altın satış: 1.211,97

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 2.011,00

Çeyrek altın satış: 2.029,00

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 4.023,00

Yarım altın satış: 4.058,00

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 8.021,00

Tam altın satış: 8.085,00

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 8.193,00

Cumhuriyet altını satış: 8.317,00

ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 8.206,00

Ata altın satış: 8.293,00