Uzman isimden gram altın fiyatları için dikkat çeken öngörü: İki aylık bir süre içinde bekliyorum...

Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? 6 Ocak bugün altın fiyatları kaç TL oldu? soruları gündemde en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Her dönem güvence veren altın, en çok tercih edilen yatırım araçları arasında olmaya devam ediyor. Ons altının gram altını etkileyecek kadar yüksek fiyat dalgalanmaları yaşamayacağına dikkat çeken uzmanlar, fiyat hareketlerine yıl genelinde takip edilmesi gerektiğini belirtti. Öte yandan yılın ilk yarısının altın için alım fırsatı olduğu görüşü hakim. İşte 6 Ocak Perşembe çeyrek ve gram altın fiyatları...

Gram ve çeyrek altın fiyatları yoğun bir şekilde hem yatırımcılar hem de altın birikimi yapmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu sebeple gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları düşer mi? merak konusu oluyor. Altın fiyatları güne yükseliş trendinde başladı. Dün gün içinde altın 760 TL civarında işlem görüyordu. Bugün (6 Ocak Perşembe 2022) ise gram altının şu sıralar 781 TL'den satışı yapılıyor. Küresel düzeyde artan enflasyon ve enflasyon beklentilerinden destek bulan ons altının ise 1800 dolar psikolojik seviyesinin üzerine yükseldiğine dikkat çekiliyor.

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD'de kritik veriler açıklandı

Uzman isim tarih verdi! 'Altın fiyatlarında hareketlilik başlayacak'

6 OCAK GRAM ALTIN FİYATLARI

6 Ocak Perşembe günü itibarıyla gram altın 794,58 TL'den alıcı bulurken 794,80'den satışı yapılıyor.

6 OCAK ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

6 Ocak Perşembe çeyrek altın fiyatları da araştırılıyor. Çeyrek altın güncel verilere göre 1.277,00 lira alış, 1.322,00 lira satış fiyatından işlem görmeye devam ediyor.

"GRAM ALTINDA YÜKSEK DALGALANMALAR BEKLENMİYOR"

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yrd. Tonguç Erbaş, 24 TV'de yaptığı konuşmada, Ons altının 2022'de de 1700 ya da 2000 dolar arasında olacağını kaydetti. Gram altını etkileyecek kadar yüksek fiyat dalgalanmaları beklenmediğine dikkat çekti.

Ayrıca Tonguç Erbaş, "İçeride kuru 11-14 arası, belki yakın zamanda 10-13 kur dengelenmesi görebiliriz. Gramda şunu söylememiz gerekir. 700 TL'nin altına geldikçe, birikip fiyatlaması yıl genelinde devam edecek. Fakat ne zaman ki 800 -850 aralığına doğru ister ons fiyatından ister kur dengelenmesinden gerçekleşsin, yılın ilk yarısında fırsat olarak görülebilir. Gram altın şu an 750-760 TL civarında demek ki tam orta noktasındayız. 50 kuruş ve 50 TL aşağı 50 TL yukarı fiyat hareketleri yıl genelinde takip edilmesi gerekiyor. Kur ile beraber paralel hareket edeceğini ve dengesini 700- 750 TL arasında olacağını bir iki aylık süre içerisinde bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

2022 ALTIN FİYATLARI

Troy Kıymetli Maden İş Geliştirme Yöneticisi Doğukan Çiçek, katıldığı canlı yayın programında altın fiyatları üzerine değerlendirmeler yaparken, altın fiyatları için 2022 yılınına dair öngörülerde bulunmuştu.

İşte Çiçek'in açıklamalarından satır başları:

Bilindiği üzere gram altın TL fiyatı için dolar kuru ve ons altın fiyatı büyük önem arz ediyor. Bununla beraber dolar kurunda bir denge arayışı söz konusu iken, ons altın fiyatı Fed odaklı yön arıyor. Küresel düzeyde artan enflasyon ve enflasyon beklentilerinden destek bulan ons altın, 1800 dolar psikolojik seviyesinin üzerine yükseldi.

Dolar/TL ise, döviz endeksli TL mevduat sistemi ile gevşerken, 11,5-13,5 TL bandı arasında yeni denge arayışında bulunuyor.

Altın fiyatları için bir diğer önemli gelişme ise Covid-19'da sürecinde oluşan yeni varyantlar olarak dikkat çekiyor. Covid-19 sürecinde yeni varyantların yarattığı endişe ile dünyada bazı yeni tedbirlerin gündeme gelmesi ons altın fiyatı için destekleyici unsur olurken, merkez bankalarının küresel düzeyde artan enflasyon sonrası sıkı para politikalarını erkenden devreye alabileceği algısı baskılayıcı unsur olarak dikkat çekiyor.

GRAM ALTIN ALAN YATIRIMCI 2021'DE YÜZDE 70 KAZANDI

Yıl başında 1.900 dolar bandında bulunan ons altın mevcut durumda 1.800 dolar psikolojik bandının hemen üzerinde dar bant hareketi sergiliyor. 1.816 düzeyi dikkate alındığında ons altın, 2021 yılında yatırımcısına yaklaşık yüzde 4 kaybettirdi.

Gram altın fiyatları ise bilindiği üzere 2021 yılına 454 TL ile giriş yaparken, son 772 TL düzeyi dikkate alındığında yatırımcısına yüzde 70 düzeyinde kazandırdı.

ALTIN GRAM FİYATI VE ALTIN ONS FİYATI İÇİN KRİTİKTEKNİK SEVİYELER...

Ons altın için ilk önemli direnç seviyesi 1.835 düzeyi olarak öne çıkıyor. Bu seviyenin aşılması durumunda takip edilecek düzey 1.880 dolar olarak dikkat çekiyor. Aşağıda ise 1792 dolar bandı ve devamında ise 1760-1725 seviyesi önemli destek seviyesi.

Gram altın tarafında yukarıda psikolojik seviye olan 795 lira ilk önemli direnç olarak göze çarparken, devamında ise 800-815 lira düzeyi takip edilecek. Aşağıda ise 760-735-700 lira öne çıkıyor. Bu seviyenin altında ise 650 liranın gündeme gelebileceği bildirildi.

ALTIN 2022'DE PARLAYACAK MI?

Troy Kıymetli Maden İş Geliştirme Yöneticisi, Doğukan Çiçek A Para'da altın fiyatları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, küresel piyasalarda enflasyon riskinin altın fiyatları için destekleyici olabileceğini ifade ederek, "2022 yılında altın pozitif hikayesini devam ettirebilir" dedi.

FED FAİZ KARARI OCAK AYINDA NE OLACAK?

FED aralık ayında beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık varlık alım programında 30 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurmuştu. FED Başkanı Jerome Powell ve yetkililer son toplantıda varlık alımını azaltma sürecini hızlandırma kararı almış, 2022 yılı için 3 faiz artışı sinyali vermişti.