Uzak ülkelere ihracatı 4 katına çıkarma planı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 20, 2021 geneli itibarıyla ise potansiyel büyüme oranımızın üzerine çıkarak yüzde 6'lar seviyesinde bir ekonomik büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 34. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Mali Genel Kurulu'nun kapanış oturumuna katıldı. 'Uzak Ülkelere İhracatın Artırılması Stratejisi'ne değinen Muş, "İhracatımızın üçte ikisini, uzaklığı ortalama 2 bin kilometreye kadar olan ülkelere yapıyoruz. Ancak, 84.5 trilyon dolar büyüklüğe sahip dünya ekonomisindeki payı yüzde 64 olan, ülkemize uzak 17 ülkenin 8.2 trilyon dolar değerindeki ithalatından yalnızca yüzde 0.26 pay alabilmekteyiz" dedi.

STRATEJİ HAZIRLANIYOR

Bakan Muş, şunları söyledi: "Uzak olarak adlandırdığımız coğrafyaları yakınlaştırmak, bu coğrafyaların ticari ve ekonomik manada sundukları potansiyeli değerlendirebilmek adına 'Uzak Ülkelere İhracatın Artırılması Stratejisi'ni hazırlıyoruz, belli bir noktaya geldiğinde bunun istişaresini iş dünyamızla yapacağız. Ortalama mesafesi 8 bin 650 kilometre olan 17 ülkeye, ihracatımızı yaklaşık 4 katına çıkarmayı hedefliyoruz."