Üst sınıfta Talisman ile Fransız rüzgârı esecek

Renault’nun yeni 'Amiral Gemisi' Talisman 2016 ilk aylarında Türkiye’ye gelecek. Üretilen en lüks Fransız Talisman, 95 bin TL'nin altındaki fiyatı ve zengin donanımıyla rekabete katılacak.

SÜMER DEMİRCİLER

sumer.demirciler@aksam.com.tr

Her sınıfta model üretme stratejisiyle hareket eden Fransız Renault, daha önce Laguna ve Latitude modelleriyle yer aldığı üst sınıfta artık yeni modeli Talisman ile zorlu bir rekabete hazırlanıyor. Markanın Avrupa gibi Türkiye’de de iddialı olduğunu vurgulayan  Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Amacımız Talisman ile pazarda en iddialı oyunculardan biri olmak ve podyumda yer almak” sözleriyle ifade etti. D sınıfında Volkswagen Passat, Mercedes C Serisi, BMW 3 Serisi, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Volvo V60, Ford Modeo, Skoda Superb, Opel Insignia, Skoda Super ve Hyundai i40 gibi rakipler bulunuyor. Ancak Renault, bu sınıfta Talisman’ın en çok satan 3 model arasında olması için planlama yapıyor. 

ÜÇ DİZEL MOTOR

Renault Talisman ülkemize 1.5 dCi (110 ve 130 beygir) ve 1.6 dCi (160 beygir) olmak üzere 3 dizel motor seçeneğiyle gelecek. Otomatik şanzımanın da sunulacağı 160 beygirlik motor, 100 km’de 3.6 lt yakıt tüketimiyle sınıfının en iddialı modellerinden olacak. Geniş ekranı, zengin donanımı, güvenlik özellikleri ve 608 lt’lik geniş bagajı modelin en büyük silahları arasında yer alacak.  

Rekabetçi fiyatla satılacak

Talisman’ın Türkiye’ye önümüzdeki şubat geleceği bilgisini veren İbrahim Aybar, fiyat açıklamaktan kaçındı. VW Passat’ın dizel versiyonunun 95 bin lira olduğu düşünülürse Talisman'nın biraz daha altında satılması bekleniyor. 

Talisman’la hedef büyüdü 

Kadjar’dan ekim sonu itibarıyla 2 bin 149 adetlik satış yaptıkları bilgisini veren Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Yüzde 5,1 ile 5. sırada yer alıyor. Kadjar’dan beklentimiz yüksek. Ancak marka olarak Kadjar satışları bizi kesmedi. Talisman ile D segmentinden de ciddi pay alacağımız öngörüsüyle satış hedeflerimizi büyüttük” dedi.