Üsküp'ün 250 milyon dolarlık 'yüzük taşı'nı Limak yapıyor

Türk şirketlerinin dünyadaki iş hacmi gittikçe artıyor. Limak, Makedonya’nın başkenti Üsküp’e 250 milyon dolarlık bir karma proje yatırımı yapacak. Böylece firma, ülkenin en büyük yatırımcısı olacak.

Özgül ÖZTÜRK

Limak, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te AVM, otel, ofis alanları ve konutlardan oluşacak bir karma projenin startını veriyor. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in Üsküp’ün ‘yüzük taşı’ olarak adlandırdığı dev proje Üsküp şehir merkezine sadece 200 metre mesafede toplam 325 bin metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edilecek. Toplam 250 milyon dolarlık sermayeyle hayata geçirilecek projeyle, Makedonya ekonomisine ciddi katkıda bulunulacak. 

2021’DE TAMAMLANACAK 

Projenin tanıtımı amacıyla Türkiye’den bir grup gazeteciyle Makedonya’ya basın programı düzenleyen Limak Kuzey Makedonya Ülke Direktörü Kurthan Apaydın, “2021 yılında tamamlayacağımız Diamond of Skopje şehrin tarihiyle modern yüzünü yeniden yorumlayarak yeni bir çekim merkezi yaratacak” değerlendirmesinde bulundu. Verilen biliye göre, Limak Yatırım tarafından hayata geçirilen ilk gayrimenkul geliştirme projesi olma özelliğini taşıyan ‘Diamond of Skopje’ hemen her kesimden insanın içinde hayat bulabileceği bir yaşam alanı yaratmayı hedefliyor.  

800 METRELİK CADDE 

İnşaatı devam eden proje kapsamında toplam 142 odalı bir otel, 20 katlı 4 bloktan oluşan 772 konut, 12 bin metrekarelik ofis alanı, 45 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi, 3.100 araçlık bir otopark bulunuyor. Diamond of Skopje’de dünyaca ünlü pek çok markanın mağazalarının yer alacağı 800 metre uzunluğundaki alışveriş caddesi ve restaurant/cafe’lerin bulundugu 'Yerel Lezzetler Sokağı' projenin ilgi çekici bölümler arasında yer alıyor. 

Metrekaresi 1400 eurodan başlıyor  

Proje kapsamında 800 metrelik Makedonya Bulvarı tünel olarak yeraltına alınacak ve projenin hemen altına hafif raylı sistem döşenecek. Şubatta satışı başlayan projede dairelerin metrekaresi 1400 eurodan başlıyor. Apaydın, projede 1+1 dairelerin ortalama 400 euroya kiracı bulabileceğini söyledi. 

Makedonya’nın Zorlu’su olacak 

Projenin Fatih Sultan Mehmet’in inşa ettirdiği Taş Köprü’ye 5 dakika yürüme mesafesinde olduğuna dikkat çeken Limak Yatırım Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Alper Cömert ise şunları kaydetti: “Bu cadde, İstanbul’un İstiklal Caddesi, Ankara’nın Tunalı Caddesi kadar merkezi bir cadde. İstanbul’daki Zorlu Center gibi bir karma proje yapıyoruz buraya. Yatırımcılarına büyük fırsatlar sunan ‘Diamond of Skopje’ Üsküp’ün gerçek anlamda da bir yüzük taşı olacak. Buradaki AVM’ye Türkiye’den ve dünyadan pek çok marka mağaza açacak.”