Üniversiteliye memleket bileti desteği 2 bin TL

150 bin üniversiteliye 2 bin TL ulaşım desteği. Sosyal yardım alan ailelerin uzakta eğitim gören üniversite öğrencisi çocuklarına, yılda 4 kez 500'er liraya kadar yolculuk desteği verilecek. En az 150 bin öğrenci yararlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, üniversite öğrencileri için yılda iki kez verilecek ulaşım desteğinin ayrıntılarını açıkladı. NTV'nin sorularını yanıtlayan Yanık ulaşım bileti desteğinden 150 bin öğrencinin yararlanmanı öngördüklerini söyledi. Ulaşım desteğinin, sosyal yardım paketi kapsamında ilk kez verileceğini belirten Yanık, "Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz" dedi.

TEK YÖN 500 LİRA

Yanık "Tek yön 500 lira ödenecek. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, biletlerin iibrazı sonrası vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak. 150 bin öğrenci yararlanacak" diye konuştu. Yanık tek yön ulaşım desteği tutarının 2023'te 750 liraya çakarılacağını da belitti.