Ümraniye'de 8 bin 128 kişiye yeni yaşam alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından Hekimbaşı Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde binalar yükselmeye başladı.

AKŞAM

DURSUN TOPÇU

Ümraniye Belediyesi tarafından Hekimbaşı Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde binalar yükselmeye başladı. Başkan İsmet Yıldırım, 597 konut, 28 dükkan ve yaklaşık 68 derslik kapasiteli lisenin bulunduğu projeyi basın mensuplarına tanıttı. Yıldırım, yeni projelerin müjdesini de vererek, planlanan yeni alanları şöyle açıkladı: Topağacı Mahallesi 1. Etap Projesi (1017 bağımsız birim), Topağacı Mahallesi 2. Etap Projesi (281 bağımsız birim), İstiklal Mahallesi Sondurak Dönüşüm, Katlı Otopark ve Meydan Düzenleme Projesi (210 bağımsız birim), İnkilap Mahallesi 1. Etap Projesi (121 bağımsız birim), Dumlupınar Mahallesi Dönüşüm Projesi (285 bağımsız birim), Kazım Karabekir Mahallesi Dönüşüm Projesi (118 bağımsız birim).

2 bin 32 bağımsız birim

Yeni projelerle Ümraniye'de 2 bin 32 yeni bağımsız birim yapılacak. Bu projeler sayesinde 8 bin 128 kişi güvenli ve modern evlerine kavuşacak. İsmet Yıldırım, yeni yapılacak projeler için "Ümraniye'ye kazandırdığımız modern yaşam alanlarının hayırlı olmasını diliyorum. Güvenli ve modern yaşam alanlarında yaşamak herkesin hakkı" dedi. Yapılan kentsel dönüşüm atağı sayesinde Ümraniye'de sadece 300 riskli bina kaldığını belirten Başkan Yıldırım, Ümraniye'yi, Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir ilçeye dönüştüreceklerini söyledi.

Ücretsiz danışmanlık

Kentsel dönüşüm bilgilendirme çalışmalarından da bahseden Başkan Yıldırım, "Vatandaşlar için proje başına maliyeti yaklaşık 100 bin TL'lik danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak 6 bin 534 bina için verdik. Bu vesileyle 653 milyon 400 bin lira ücretsiz hizmet sağladık. Ayrıca dönüşüm sürecinde 18 ay süreyle kişi başına 3 bin 500 TL kira desteği yapıyoruz. Bugüne kadar toplam 74 milyon 774 bin 410 TL destek verdik. Kiracılara ise tek seferde 7 bin TL taşınma desteği sunuyoruz. Vergi, harç ve KDV muafiyetleri sağlıyoruz" dedi.

Basın mensupları ile birlikte şantiye alanını gezen İsmet Yıldırım, çalışanlara tatlı ikram etti.