Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Çamlıca-Taksim arası ulaşımı 33 dakikaya düşürecek

İstanbulluları yeni bir hizmetle daha buluşturacaklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca-Taksim arası ulaşımı 33 dakikaya düşürecek metro hattını 2024'te açacaklarını söyledi.

İstanbul'da yapımı devam eden Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin şantiye alanını dün ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu projeyi 2024 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Böylece Çamlıca (Ferah Mahallesi) ile Taksim arası ulaşımın 33 dakikada gerçekleştirilebileceğini belirten Kirişci, "Bosna Bulvarı-Gayrettepe arası seyahat süresi 19 dakika, Bosna Bulvarı-Çekmeköy arası 32 dakika, Ferah Mahallesi-Söğütlüçeşme arası 11 dakika, Ferah Mahallesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 50 dakika ve Bosna Bulvarı-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi de 50 dakika olacak" dedi.

ULAŞTIRMA FIRTINASI ESECEK

2023'ün de yine çok büyük projeleri tamamlayacakları bir yıl olacağını belirten Karaismailoğlu, şunları söyledi: "Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört yanında adeta bir Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı fırtınası esecek. Çevreci, konforlu, güvenli, hızlı ve teknolojik ulaştırma projelerimize devam edeceğiz".

KAĞITHANE HAVALİMANI HATTI BU AY AÇILIYOR

Bakan Karaismailoğlu, imalat süreçlerini tamamladıkları, sinyalizasyon testleri devam eden 32 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nı bu ay açacaklarını söyledi. Karaismailoğlu, "Ardından Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ile Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nı açacağız."