Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Çam ve Sakura'nın metro hattının yüzde 95'i tamam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ''Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek metromuzun son aşamasına geldik.'' açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek metromuzun son aşamasına geldik. 6.2 kilometre uzunluğundaki hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var. Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlarla saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede" dedi. Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir metro hattında incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, söz konusu metro hattında yüzde 5 seviyesinde olan fiziki ilerlemeyi, 28 ay zarfında yüzde 95 seviyesinin üzerine getirdiklerini aktardı. Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

ENTEGRE EDİLECEK

"Hattın işletmeye alınmasıyla kent merkeziyle Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik, güvenli bir ulaşım ve diğer toplu taşıma modlarıyla entegrasyon sağlanacaktır. Metrokent istasyonunda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattıyla entegre olacak, Kayaşehir istasyonunda Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattıyla entegre edilecek. Kayaşehir-Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent-Bakırköy Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 29 dakika, Metrokent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bağcılar arası 23 dakika olacak. Hattı İBB'den devralarak 28 ayda yüzde 5'ten yüzde 95'in üzerine çıkardık."