Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Ulaşıma yapılan yatırım 1.5 trilyon dolara ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bugüne dek toplam 1 trilyon 86 milyar TL olarak gerçekleşen yatırımlarımızın 2003-2020 yılları arasında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) toplam 395 milyar dolar ve üretime 838 milyar dolarlık etkisi oldu” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'yla Boğaziçi Üniversitesi arasında ülke düzeyinde Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında çalışmalar yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2021 yılı bütçesi içinde yüzde 31'lik bir orana sahip olan ulaştırma ve altyapı yatırımlarımız, yaptığımız ve devam eden projelerimizle birlikte toplam 1 trilyon 555 milyar TL'ye ulaşacak" dedi.

OTONOM ARAÇ ÇALIŞMASI

Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi: "Ülkemizin akıllı ulaşım sistemlerinde yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, çok önemli bir çalışma başlatıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi arasında, dünyada ilk diyebileceğimiz 'Otonom Araçlarla Sürüş Mimarisi ve Trafik Yönetimi' konusunda işbirliği protokolümüzün imzalarını atacağız. İleri mühendislik teknolojilerinin hayata geçirilmesinde takip eden değil, takip edilen ülke olacağız."