Temmuz ayı ücretsiz izin maaşı yattı mı, nereye yatacak? Nakdi ücret desteği kaç ay uzatıldı?

Ücretsiz izin ödeneği, koronavirüs salgınında ücretsiz izne çıkarılan çalışanların gündeminde yer alıyor. Koronavirüs salgını ile mücadelede işi azalan ve ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara mağduriyet yaşamamaları adına nakdi ücret desteği (ücretsiz izin maaşı) ödemesi yapılıyor. Temmuz'da yatacak ücretsiz izin ödeneğinin ne zaman ve nereye yatacağı merak ediliyor. İşte Bakan Selçuk'un açıkladığı o tarihler...

Ücretsiz izin ödeneği yoğun ilgi görüyor. Ücretsiz izin ödeneği yattı mı, nereye yatacak? bugünlerde sıklıkla araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Başkan Erdoğan'ın ücretsiz maaş desteği ödeneğini uzattıklarını açıklamasının ardından gözler Temmuz ayı ücretsiz izin maaşına çevrildi. Ücretsiz izin ödeneğinin yatacağı tarihler Bakan Selçuk tarafından açıklandı. Ücretsiz izin ödeneğinin yatacağı o tarihler haberimizde...

TEMMUZ AYI ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI YATTI MI?

Ücretsiz izin maaşları yatırılmaya başlandı. Temmuz ayı ücretsiz izin maaşları 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde yatırılacak. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Haziran dönemine ait nakdi ücret desteği ödemeleri, 8-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak." dedi. T.C. kimlik numarasının son hanesi 0,2,4 olanlara 9 Temmuz'da, 6,8 olanlara ise 10 Temmuz'da ödemeleri yapılacak.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ NE KADAR UZATILDI?

Pazartesi günü gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneği ve ücretsiz izin ödeneğine ilişkin de alınan kararları paylaştı.

Başkan Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneği'ni 1 ay daha uzattıklarını, bununla bağlantılı, nakdi ücret desteğinin de 1 ay daha devam edeceğini açıkladı.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ NE KADAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 15 Mart sonrası ücretsiz olarak izne çıkarılan ve işsizlik maaşı almaya hak kazanamayan vatandaşlara, günlük 39 lira 24 kuruş (aylık 1170 TL) ücretsiz izin maaş desteği yapılıyor.