Ücretsiz izin başvurusu nasıl yapılır?

Ekonomik anlamda olumsuz etkilenen çalışanlara destek niteliği taşıyan ücretsiz izin ödemelerine nasıl başvuru yapılacağı ve sorgulamanın nasıl yapılabileceği merak ediliyor.

Koronavirüs salgını nedeni ile işyeri kapatılan veya işleri azaldığı için ücretsiz izne çıkan vatandaşlara devlet destek veriyor.  Ücretsiz izin ödeneği onaylananlar ödemenin ne zaman yatacağını merak ediyor. 

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretsiz izin desteği almak için başvuru sistemi üzerinden işverenler ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin bildirimlerini SGK'nin https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek bildirimlerini yapmaları gerekiyor.

Bakan Selçuk, iş akitlerinin feshedilmesinin kısıtlanmasına yönelik soruya karşılık, bununla ilgili denetimleri ve idari para cezalarını getirdiklerini, üç aylık sürede bu konuda da denetimlerin yapılacağını vurguladı.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE KADAR?

Ücretsiz izin desteği miktarı ise günlük 39.24 TL olrak belirlendi. Bu rakam, günlük asgari ücretin yüzde 40’ına karşılık gelmektedir. Aylık ücret desteği 1.177 TL olmakla birlikte damga vergisi kesildikten sonra işçiye 1.168 TL ödenecektir.