Üç ‘organik' proje yolda

Yaklaşık 30 yıldır çevre dostu yöntemlerle kalıntı içermeyen sağlıklı ürünler üreten Türk organik sektörü, üç büyük proje için güçbirliğine gitti.

Sektör, kendi potansiyelini dünyaya tanıtacağı bir portal kurmak için harekete geçerken, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı (EU Green Deal) ve İklim Değişikliği konu başlıklarında projelere başvurularda bulundu. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, iklim değişikliğinin etkilerini azaltıcı, çevreye ve insana en duyarlı üretim modeli olan organik üretimi artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

250 ÜRÜN ÇEŞİDİ VAR

Celep, Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı'nın tarladan çatala sürdürülebilir bir gıda sistemi amaçladığının altını çizdi. Türkiye'nin organik sektöründe 250'den fazla ürün çeşitliliğine ulaştığı bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Organik Ürünler Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık da, bu çeşitliliği hem iç piyasa da, hem dünya genelinde ithalatçılarla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Işık, Türk organik sektörünün 500 milyon euro büyüklüğe ulaştığını kaydetti.