Üç ayda 705 bin yeni müşteri, BİP'te rekor

Yılın ilk çeyreğinde gelirlerini 7.8 milyar liraya çıkaran Turkcell, 705 bin yeni müşteriyle son üç yılın rekorunu kırdı. Bilinirliği artan BiP'in indirme sayısı da 77 milyona ulaştı.

Turkcell yılın ilk çeyreğini güçlü finansal ve operasyonel sonuçlarla noktaladı. Sürdürülebilir büyümesini 2021'e de taşıyan Turkcell Grubu konsolide bazda toplam gelirlerini, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 17.5 artışla 7.8 milyar TL'ye çıkardı. Şirketinilk çeyrek net kârı da yüzde 26.6 artarak 1.1 milyar TL'ye ulaştı. İlk çeyrekte de müşteri kazanımını sürdüren Turkcell, üç ayda 705 bin yeni müşteri kazanarak son 3 yılın en yüksek performansına imza attı.

HEDEFİN %70'İ TAMAM

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yaptığı değerlendirmede, "Turkcell olarak 'Önce Müşterim' odağımızla ilk çeyrekte pandeminin zorlu koşullarına rağmen güçlü bir performans sergiledik. İlk çeyrekteki müşteri kazanımıyla son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştık. Bu yıl için 1 milyon yeni müşteri hedefimizin yüzde 70'inden fazlasını da ilk 3 ayda gerçekleştirmiş olduk" dedi. Turkcell'in dijital servis tekil gelirleri de, büyüyen müşteri bazı sayesinde yıldan yıla yüzde 28 artarak 367 milyon TL'ye yükseldi. Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu BiP'in artan bilinirliği bu çeyrekte 32 milyon yeni indirme getirdi. İndirme sayısı 77 milyona ulaşan BiP'in Türkiye'nin en çok indirilen yerli uygulaması olduğu belirtildi. BiP, yaklaşık üçte biri diğer ülkelerde olmak üzere 40 milyon üç ay aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

Yapılan dijital dayatmalara en güzel cevap

BiP'e olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getiren Murat Erkan, şunları söyledi: "Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen şeffaf gizlilik politikası, güvenli teknolojisi, rekabette öne çıkan üstün özellikleriyle BiP yoğun bir şekilde kullanılmaya başladı. Böylece halkımız kendilerine uygulanmaya çalışılan dijital dayatmalara ve ayrımcılığa BiP kullanarak en güzel yanıtı verdi. Bu süreçte bizi sevindiren bir diğer gelişme ise BiP'in sadece ülkemizde değil yurtdışında da yoğun bir şekilde ilgi görmesi oldu."

5.3 milyon kişi Paycell'le ödüyor

Türkiye'nin ödeme alışkanlıklarının hızla dijitalleştiğine dikkat çeken Erkan, Paycell'in performansına ilişkin de, "Paycell'deki üç ay aktif kullanıcı sayımız 5.3 milyona ulaştı ve mobil ödeme hacmi geçen yılın aynı döneminin 2 katına ulaşarak 351 milyon TL oldu" açıklamasını yaptı.