Üç ayda 50 bine yakın çocuk Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katıldı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emeklilik Gözetim Merkezi'nin 10.09.2021 tarihli verilerine göre Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve otomatik katılımdaki toplam katılımcı sayısının 13 milyona ulaştığını, yaklaşık 24 milyar TL'lik devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğünün ise yaklaşık 190 milyar TL olduğunu açıkladı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "BES'e, vatandaşlarımızın teveccühü her geçen gün katlanarak artıyor. Heyecanımız büyük. 18 yaş altı çocuklarımız ve Otomatik Katılım'dan gelen destekle yılın sonunda sistemin toplam fon büyüklüğünün 200 milyar TL'ye ulaşabileceğini öngörüyoruz" diye konuştu. Mayıs sonunda yapılan değişikliklerle 18 yaş altı katılımcılara BES sözleşmesi düzenlenmeye başlandığını hatırlatan Atilla Benli, bu alanda 10 Eylül 2021 tarihine kadar 11 emeklilik şirketi tarafından 50 bine yakın sözleşme düzenlendiğini ve bu sözleşmelerin fon büyüklüğünün 44 milyon TL'yi, Temmuz 2021 itibarıyla katılımcı hesaplarına yatırılmaya başlanan devlet katkısının ise 3 milyon TL'yi aştığının altını çizdi.

10 Eylül 2021 itibarıyla açıklanan 18 yaş altına ilişkin EGM verilerine göre; 1 yaşın altına yönelik düzenlenen sözleşmelerin oranı %7 civarında gerçekleşirken, 10 yaşın altındaki çocuklar için düzenlenen sözleşme adetleri toplamının neredeyse %70'ini oluşturuyor.