Turkuaz Kart'ın ilk sahibi 'Young' Türk

Yatırımcıya ilk Turkuaz Kart. Türkiye'ye katkı sağlayan ve küresel alanda rekabet üstünlüğü sağlayan kişilere verilen Turkuaz Kart'ın ilk sahibi belli oldu. 1995'te Mannesmann Türkiye Genel Müdürü olan DEİK üyesi Steven Young'a kartını, Çalışma Bakanı Bilgin verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, nitelikli yatırımcı ve işgücünü Türkiye'ye çekmek amacıyla hazırlanan 'Turkuaz Kart'lardan ilkini iş insanı Steven Young'a teslim etti. 'Turkuaz Kart', kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerde uluslararası düzeyde başarılı olan ve Türkiye'ye katkı sağlayan yabancı bilim insanı veya araştırmacıların, Türkiye'yi tercih edilir hale getirerek ülkeye rekabet üstünlüğü sağlaması amacıyla hazırlandı.

VATANDAŞLIK KAZANABİLİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şunları söyledi: "Ülkemize katkı sağlayan veya sağlayacağı öngörülen yüksek nitelikli işgücü için tasarlanan 'Turkuaz Kart', sahiplerine, Türkiye'de süresiz çalışma ve ikamet hakkı, bağımsız veya bir işverene bağlı olarak çalışma hakkı, ülkeye çoklu giriş çıkış hakkı, uzun dönem ikamet izninin sağladığı bütün hakları ve aynı zamanda kişinin eş ve çocuklarına da ikamet hakkı sağlıyor. 'Turkuaz Kart' sahibi, üç yıllık geçiş süresi kaydının kaldırılması şartıyla Türk vatandaşlığını kazanma hakkına da sahip olabiliyor." İş hayatına 1988'de Mannesmann'da başlayan Steven Young, 2001'de Bosch'ta işbaşı yaptı. 2011-2014 yılları arasında da Bosch Grubu Türkiye Temsilciliği ve Bosch Sanayi ve Ticaret Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Young, 2015'te ise Bosch Grubu Türkiye ve Ortadoğu Başkanı olarak atandı. Young, geçen hafta ise Dalgakıran Grubu İcra Kurulu Başkanlığı'na getirilmişti. Young, ayrıca Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD/TCCI) Kurucular Kurulu Üyesi.

Bakanı Bilgin (sağda) ilk 'Turkuaz Kart'ı Steven Young'a verdi.