Türkiye'nin yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli 18 Temmuz'da atılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin yerli otomobilinin üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiğini duyurdu. Başlama töreni Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek

AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin yerli otomobilinin üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiğini duyurdu

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Varank,  fabrikanın temelinin atılacağı alana ilişkin fotoğrafa yer vererek  "18 Temmuz 2020, 17.30, Gemlik, Bursa" notunu düştü.

BAŞKAN ERDOĞAN DA KATILACAK

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği TOGG mühendislik, tasarım ve üretim tesisleri inşaatına başlama töreni Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Törende, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konuk hazır bulunacak. Temelin atılmasının ardından TOGG, yerli otomobil üretimi için Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlayacak.