Türkiye'nin e-ihracat trafiği hız kazanacak

Teknoloji odaklı Türk lojistik firması ShipEntegra, e-ihracatın tabana yayılması için PrinWork platformunu hayata geçirdi. Şirket, paketleme, nakliye ve takip sürecini tek bir platformda yürütecek.

Dünyanın her yerinden binlerce üretici ve satıcının trend ürünlerde buluşacağı PrinWork, faaliyete başladı. ShipEntegra güvencesiyle hayata geçirilen PrinWork, e-ihracat platformlarında satış yapan global mağazaları, Türkiye'deki e-ihracat üreticileri ile eşleştirip paketleme, nakliye ve takip sürecini tek bir platformda kolayca yönetmelerini sağlıyor.

HEDEF, VERİM ARTIŞI

Türkiye'nin e-ihracat trafiğine hız kazandırmayı hedeflediklerini belirten ShipEntegra ve PrinWork Ceo'su Ali Ceylan, "Türkiye'deki e-ihracat üreticisini, global satıcı ile buluşturan bir platform oluşturmak için PrinkWork'u geliştirdik. Buradaki ilk hedefimiz mevcut satıcının daha aktif satış yapabilmesini sağlamak" dedi. Ceylan "İkinci hedefimiz de ShipEntegra ile uluslararası piyasalarda sağladığımız güven ortamı sayesinde doğru üretici ve doğru satıcıyı buluşturarak mevcutta işleyen çarkın daha verimli hale gelmesini sağlamak. Bu kapsamda ulaşmak istediğimiz nokta, yurt dışında satış yapan firmaların ürettirmek istediği ürünleri Türkiye'den temin edebilmesini sağlayarak hem ülkemizin ihracatını dolayısıyla istihdamını artırmak, hem de Türkiye'yi, global pazarda bir üretim merkezi haline getirmektir. Tecrübelerimiz bize gösteriyor ki üreticiler üretmeyi iyi biliyor ama satamıyor, satıcılar da satmayı biliyor ama güvenilir e-ihracat odaklı kaliteli üreticileri bulamıyor. Numune sipariş veremedikleri için bazı riskler almak durumunda kalıyorlar. Bu da uçsuz bucaksız dijital dünyada e-ihracatın önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkıyor" dedi. Ceylan Türkiye'de e-ihracatta yolun çok başındayız.

ETSY'DE 70 BİN TÜRK SATICI VAR

Etsy, 2005 yılında Amerika'da kurulmuş büyük bir online pazar yeri. Etsy'de Amerika ve İngiltere konumunda bulunan bir çok üretici bulunmakta. 70 binden fazla Türk satıcısı yer aldığı Etsy, Amazon, AliExpress, Walmart gibi 20'den fazla e-ticaret pazaryerinin partneri olan ShipEntegra, aynı zamanda 'Etsy'de tanınan ilk Türk lojistik teknoloji şirketi' olarak dikkat çekiyor.

ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLERİ ÜRETİCİYE BİLDİRİYOR

Ceylan, "Malum olduğu üzere e-ihracat sektöründe trendleri yakalamak oldukça önemli. Biz PrinWork ile trendleri takip ederek üretimlerini ve satışlarını bu yönde şekillendirip e-ihracatlarını büyütmelerini ve hız kazanmalarını hem üretici hem de tüketiciye garanti ediyoruz. Örneğin Amerika'da belli dönemlerde tercih edilen ürünleri ya izlenen bir filmden ya da gündemde olan bir konudan etkilenerek ortaya çıkan ürün talebini üreticimize bildirip, o ürünleri PrinWork'te ön plana çıkartıyoruz ve satıcıların da bu ürünleri Türkiye'deki üreticilerimizden temin etmelerini sağlıyoruz" dedi.