Türkiye'nin dört bir yanındaki atıl araziler üretime kazandırılıyor

‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında atıl araziler tarımsal üretime kazandırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında atıl araziler tarımsal üretime kazandırılıyor. Bu illerden biri olan Kırıkkale'de de TAKE projesi ile 50 bin dekara yakın alan üretime dahil edildi. Proje ile Kırıkkale'de son 2 yılda 1580 üreticiye yüzde 60 hibeli 650 bin ton hububat ve 50 kilogramlık yaklaşık 500 torba yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

VERİMLİLİK ARTTI

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, "Proje kapsamında ilimizde 2022 ve 2023'te 10 proje uyguladık. Bu anlamda makarnalık buğday, bölge şartlarımıza uygun kaliteli ekmeklik buğday, baklagil ve yem bitkisi tohumlarını temin ederek çiftçilerimizi destekledik. Normalde çiftçinin daha önce ektiği buğday tohumundan dekara 317 kilogram verim alırken, proje kapsamında dağıtılan tohumlardan 360 kilogram ürün aldığını ifade etti" dedi. 2024 yılı için de bakanlığa projelerini sunduklarını belirten Yılmaz, çiftçilerin çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.