Türkiye'nin devlerinden yatırım seferberliği

Dünyanın en büyük cruise firması, uzun süredir iptal ettiği Türkiye rotasını yeniden devreye aldığını açıkladı. l Küresel ortaklarıyla İstanbul'da toplanan Yıldız Holding, 'yatırım ve istihdama devam' dedi. Ağaoğlu, darbe kalkışmasının ardından geçen 3 günde 25 milyon liralık satış yaptığını açıkladı. Üstelik yarısını yabancılar aldı. Yeni hedef ise yılsonuna kadar 3 milyar dolarlık dört ayrı projeyi hayata geçirmek.

1.Rota yeniden Türkiye!

Dünyanın en büyük cruise firması Royal Caribbean, 2016 sonuna kadar 46 Kuşadası 5 Bodrum seferini iptal etmişti. Fakat firma, ani bir kararla gemileri Türkiye’ye gönderme kararı aldı. Gemilerin yer hizmetini yapan Tura Turizm Başkanı Erkunt Öner, Royal Caribbean ile sürekli bağlantıda olduklarını söyledi. Royal Caribbean Türkiye Pazarlama Müdürü Cihangir Canıyılmaz seferlerin 1 Ağustos itibarıyla başlayacağı bilgisini verdi.

2. Yabancı ortaklarımızla yatırıma devam edeceğiz

Küresel ortaklarıyla bir toplantı yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ülker "Ülke için devletin önemsediği yatırımlara, kâr amacı gözetmeksizin katılacağız" dedi.

Yıldız Holding, ortaklık yaptığı Kellogg, Cargill, Nissin Foods, UNO, SCA ve Gumlink / Bagger-Sørensen Group şirketlerinin temsilcileriyle dün bir toplantı yaptı. Burada konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker şunları söyledi: “Hain girişime vatandaş olarak biz de dur dedik. Ama vatandaş kimliğimiz yanında iş sorumluluğumuz da var. Ülkemiz için, devletin önemsediği yatırımlara kâr amacı gözetmeksizin katılacağız.” Türkiye’nin her zamankinden daha çok yatırıma ihtiyacı olduğuna işaret eden Murat Ülker, “Bu yıl 770 milyon liralık yatırımın bir kısmını gerçekleştirdik. Kalanını da tamamlayacağız. 4.500’ü aşkın kişiye istihdam yaratacağız.” 

Herkesin bundan sonra neler olacağını merak ettiğini söyleyen Ülker, şöyle devam etti: l TSK ve kurumlar darbecilerden temizlenir. Verimli çalışan bir devlet mekanizması oluşur. l Körfez'den başlayarak, yabancı işadamları ve turistlerin Türkiye ziyaretleri yoğunlaşmaya başlar. l İhracat TL'deki değer kaybına bağlı, rekabet avantajını iyi değerlendirir.

Yabancı paydaşlar: Hızlı toparlanma mucizeniz var

Kellogg Med Avrupa Başkanı Chris Hood: Türkiye’deki ortak girişimimizle, üretimden markalama ve satışa kadar operasyonlarımız kesintiye uğramadan devam edecek.   

UNO CEO'su Federico Caruncho: Bu ülkenin, herhangi bir krizin üstesinden gelme kabiliyeti var. Türk ekonomisine güvenimiz güçlü ve çalışmalarımıza gururla devam edeceğiz. 

NIssIn Yıldız Genel Müdürü Hidefumi Kawakita: Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye’den Ortadoğu ülkelerine ihracata başlamayı planlıyoruz. Büyük hedeflerimiz var. 

Bagger-Sørensen Group CEO'su Søren Birn: DDanimarka’daki fabrikalarımızı Türkiye’ye taşıdık. Türkiye’de kurduğumuz tesisle, yenilikçi ürünler sunma fırsatı yakaladık.

Ortaklarımız bu ülkeye güveniyor 

Yıldız Holding İşlenmiş Et, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Oğuz Aldemir: “Yabancı ortaklarımızın ülkemizdeki varlığı, hem Yıldız Holding’e hem Türkiye’deki piyasaya güvenmelerinin bir sonucudur. Yatırımlarımız bundan sonra da planladığımız gibi devam edecek.” 

Bu yıl devreye alınıyor

Yıldız Holding ambalaj şirketleri Polinas, Farmamak ve Rotopaş'ta toplam 150 milyon TL’lik yatırım tamamlanmak üzere. Makina Takım'da yeni tesis yatırımı yapılacak. Devreye alınan yatırımlar sayesinde bu yıl 4 bin 659 kişilik bir ek istihdam oluşacak.

3. 3 milyar dolarlık dört projeye imza atıyor

Ağaoğlu: “FETÖ'ye ilk darbeyi vuranlardan biri benim. Şimdi 1 çalışıyorsak, 3 çalışacağız. Bu yıl 3 milyar dolarlık 4 projeye başlayacağız.”

Birkaç ay evvel, paralel bürokrasi nedeniyle Türkiye’de iş yapmayı bırakacağını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2013’ten bu yana işlerini durma noktasına getiren kişilerin darbe girişiminden sonra tutuklandığını belirterek, “FETÖ'nün engellemesiyle 3 milyar TL’lik iş askıda bekliyordu. Projelere hemen start vereceğiz” dedi. Ağaoğlu, bu yıl başlatmak istedikleri 4 proje olduğunu, bu projelerin Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy'de bulunduğunu ifade etti. 

EKONOMİ HEDEFTE 

Ali Ağaoğlu, darbe girişimine ilişkin, "Paralel yapı, 17-25 Aralık sürecinde başaramadığını ondan sonra Türkiye ekonomisini bozarak yapmaya çalıştı. Başta inşaat olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar” dedi.  

İNTİKAM ALIYORLARDI 

“Bu örgüte ilk darbeyi vuranlardan biri benim” diyen Ağaoğlu, 17-25 Aralık sürecinde Savcı Zekeriya Öz’ün temiz olmadığını belgeleriyle birlikte ilk kendisinin gösterdiğini anlattı. Ağaoğlu, “Bu nedenle intikam duygusuyla tüm işlerimi yokuşa sürüyordu. Ofisime gelip, ‘sana bu ülkede iş yaptırmayacağız’ dahi dediler. Tehdit ettiler. Şimdi hesap veriyorlar" dedi.

Üç günde 25 milyonluk satış

Ağaoğlu, "Yabancı yatırımcıların tamamı, ‘Yatırımları askıya almayacağız’ dediler. Hatta Suudi Arabistanlı bir yatırımcı dostum şunu söyledi: İhtiyacınız olduğu anda, istediğiniz kadar nakit göndermeye hazırım" diye anlattı. Yabancının Türkiye ilgisinii dün şantiyeye gittiğinde anladığını vurgulayan Ağaoğlu, “Maslak 1453 şantiyesine gittim. Ben oradayken 25 milyon TL’lik satış oldu. Bu satışın yarısı da yabancı yatırımcıya yapıldı” dedi.

Fedakarlığa hazırız

Emlak Konut GYO'nun ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacağını ifade eden Ağaoğlu, "Dönem, ekonomiyi döndürme dönemi. Carklarının dönmesi içi 

her türlü fedakarlığa hazırız" dedi.

4. 3 yıllık finans ihtiyacı tamam ekonomiye desteğe devam!

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, "İş dünyamız kenetlendi, sivil yönetime ve demokratik kurumlara bağlılığını bütün dünyaya gösterdi” diye konuştu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "'Turkcell ekonomiye destek çıkıyor. Halkımız ve bizim de bir parçası olduğumuz iş dünyamız kenetlendi, hükümetimizin arkasında durdu, sivil yönetime ve  demokratik kurumlara bağlılığını bütün dünyaya gösterdi” dedi. 

DAHA FAZLA CESARET 

Terzioğlu, “Uluslararası kamuoyunun bilmesi gereken şudur: “Bu başarısız bir darbe girişimidir, ekonomimiz ve finansal kurumlarımız ayaktadır ve görevlerinin başındadır. Böyle bir terörist girişimin Türkiye’yi istikrarsızlığa savurmamış olması, önümüzdeki günlerin daha parlak olacağının habercisidir, bu da bize cesaret veriyor” ifadelerini kulandı. Terzioğlu şöyle devam etti: “Şimdi yeniden reformlara odaklanmanın zamanı. Geçtiğimiz yıl attığımız adımlar da, kurdaki uluslararası etkilerden kaynaklanabilecek dalgalanmalara karşı Turkcell’in elini güçlendirecektir. Geleceğe daha güvenli bakıyoruz."

Hisse alımı yapacak

Turkcell, Sermaye Piyasası Kurulu'nun(SPK) kararı çerçevesinde hisse geri alımı yapmayı değerlendirdiğini duyurdu.  SPK, önceki gün şirketlerin, bir limit söz konusu olmaksızın borsada paylarının geri alımını gerçekleştirebileceğini açıklamıştı.

5. Vodafone: Türkiye ile gurur duyuyoruz

2016-17 mali yılı ilk çeyrek itibariyle kesintisiz çift haneli büyümesini sürdüren Vodafone, finansal sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, Türkiye için yatırım kararlılığı mesajı verdi. Vodafone’un dünya CEO’su Vittorio Colao, “Türkiye’nin demokratik kurumlarına yapılan dehşet verici saldırıları kınıyor, hayatını kaybeden masumların yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Vodafone Grubu, Türkiye’nin uzun soluklu bir yatırımcısıdır ve Türkiye’deki faaliyetleri ile gurur duymaktadır. Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımcısı olarak, yatırımlarımıza uzun yıllar devam ederek Türkiye’ye olan desteğimizi sürdüreceğimizi vurgulamak isteriz” dedi.

Yatırım için kararlılık vurgusu!

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Ögüt se "Darbe kalkışması boyunca kesintisiz hizmet vererek, abonelerimizin acil iletişim ihtiyaçlarına destek olmak için ücretsiz data ve konuşma verdik. Türkiye bizim için önemli ve hızlı büyüyen bir pazar. Türkiye pazarına güven ve bağlılığımız sürüyor. Ülkemizin dijital geleceğine öncülük etme hedefimizle yatırımlarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu