'Türkiye'deyiz güvendeyiz'

İngiliz turistler, Türkiye'ye gelmeye başladı. Marmaris'te tatil yapan İngilizler, alınan koronavirüs tedbirleri sayesinde kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

ENDER TÜRKKAN

Nottingham’daki bir hastanede personel olarak çalıştıklarını belirten Alexandra Tuer ve Michaela Pezaro, Londra’dan bindikleri Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla Türkiye’ye geldiklerini ifade etti. Alexandra Tuer, “Uçakta mesafe ve temizlik kuralları çok titizlikle uygulandı. Güven içerisinde uçtuk” dedi. Michaela Pezaro, Marmaris’te de maske ve sosyal mesafe kurallarının çok iyi uygulandığını gözlemlediklerini kaydetti, “Kaldığımız otelde, güneşlendiğimiz, denize girdiğimiz plajda çok iyi tedbirler alınmış. Tatilimizi güvenle sürdürüyoruz” diye konuştu.

‘KORKMAYIN, GELİN’ ÇAĞRISI

Marmaris’te tatil yapan bir başka İngiliz Phillip Downey ise tatilsever vatandaşlarına sosyal medya üzerinden şöyle seslendi: “Marmaris’teyiz. Burası çok güvenli, bu yüzden lütfen Marmaris’ e gelin. Yürürken maske takmak zorundasınız ama bar ve restoranlarda ihtiyacınız yok. Gelmekten korkma, her şey yolunda burada.”