Türkiye'de Finansın Geleceği... ''Dijitalleşme hızla sürüyor''

TürkMedya Finans Zirvesi, Turkcell ana sponsorluğunda, Halkbank, VakıfBank, Vakıf Katılım ve Ziraat Bankası'nın co-sponsorluğunda gerçekleşiyor. Zirvenin ''Türkiye'de Finansın Geleceği'' başlıklı oturumu sona erdi.

AA

Türkiye'de finans sektörünün gelecek vizyonu ve trendlerinin kapsamlı bir şekilde ele alındığı etkinlikte; kamu, finans ve iş dünyasından üst düzey yöneticiler ile sektörün tüm paydaşları bir araya geldi.

Zirvenin "Türkiye'de Finansın Geleceği" başlıklı oturumu başladı.

"KADEMELİ BİR TOPARLANMA OLACAK"

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Özlem Cinemre, "2025'te küresel olarak bir toparlanma süreci olacağını ön görebiliyoruz. Kademeli bir toparlanma olacak" ifadelerini kullandı.

Cinemre, "Küresel beklentilerde en önemli olay faiz. Faiz indirimleri yapıldıkça, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere sermaye akımlarının artacağını düşünüyoruz" dedi.

Özlem Cinemre "İklimin getirdiği riskler ve çevresel sosyal riskler de şirketlerin finansal performansını bir o kadar etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Cinemre, "Riskli sektörlerimiz var. Çimento, demir-çelik gibi.. Bu sektörlerde yavaş yavaş karbon salınımı azaltma yatırımlarının da başladığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

"DİJİTALLEŞME HIZLA SÜRÜYOR"

Ziraat Teknoloji Genel Müdürü Bayram Tuzcu, "Normal bankacılık işlemlerini yaptığımız mobil bankacılık uygulamalarının yanında çok çeşitli mobil uygulamaları müşterilerimize sunan noktadayız" şeklinde konuştu.

Tuzcu, "Teknolojinin hayatımızın çok içine girdiği bir dönemden geçiyoruz. Dijitalleşme her alanda çok aktif bir şekilde hızla devam ediyor. Bunlar müşterinin davranışlarını da aynı oranda değiştiriyor" dedi.

Bayram Tuzcu, "Finans sektöründe de yen nesil çözümleri görmeye başladık. Yakın dönemde bunların daha fazla hayata geçeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bayram Tuzcu, "Teknoloji şirketi olduğumuzdan dolayı özellikle üretim anlamında da yazılım geliştirme süreçlerimizi de yapay zekayı entegre ettik. Kod geliştirme süreçlerimize de aktif bir şekilde yapay zekayı kullanıyoruz" dedi.

"AMACIMIZ BANKACILIĞA EK HACİM GETİREBİLMEK"

ColendiBank Kurucu Ortak ve CEO'su Deniz Devrim Cengiz, "Amacımız da diğer mevcut bankalardan, geleneksel bankalardan müşteri kazanmak değil, iş ortaklarımızla beraber özellikle gömülü finans modeliyle, bankacılığa ek bir hacim getirebilmek, kapsayıcılığı arttırmak" diye konuştu.

Cengiz, "Buradaki hedefimiz şu aslında; teknolojiyi yeniden yorumlamak da gerekiyor. Olanı daha nasıl verimli hale kullanırım demek gerekiyor" dedi.

POWELL'IN AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Philip Capital Genel Müdür Yardımcısı Sadrettin Bağcı, "Önümüzdeki sene daha fazla faiz indirimi beklerken Powell'ın açıklamaları da özellikle biraz daha bu faiz indirimlerinin azalacağı yönünde geldi" dedi.

Sadrettin Bağcı, "Piyasalar Trump'a daha hazırlıklaydı. Oradan ekstra bir etki olacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan OVP vurgusu: Öncelik enflasyonla mücadele

TürkMedya Finans Zirvesi... Yeni trendlere dikkat çekildi

Bağcı, "25-30 sene öncesinde Çin'i biz taklitçi bir ekonomi olarak ön plana çıkarıyorduk şimdi Çin taklitçi bir ekonomi değil, uygulayıcı bir ekonomi" dedi.

Phillip Capital Genel Müdür Yardımcısı Sadrettin Bağcı, "Amerika'nın özellikle teknoloji konusunda Çin'den bir adım geride olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.